Keukenprinsen En -Prinsessen

Ga voedselverspilling tegen met onze bananenrecepten

Keukenprinsen En -Prinsessen

mei 26th 2020 ・ 5 Leestijd in min

Van iets goed heb je nooit genoeg, althans dat is wat ze altijd zeggen… Het geldt zeker voor Chiquita bananen!

De heerlijke romige smaak en de voordelen voor je gezondheid verklaren waarom bananen ’s werelds favoriete fruit zijn. Is het ook jouw favoriete fruit? En vraag je je trouwens weleens af wat je met overrijpe bananen moet doen, omdat weggooien ook zo zonde is? Je kunt ze gewoon invriezen, dan kun je ze nog een tijdlang bewaren en heb je meteen een van de belangrijkste ingrediënten voor het lekkerste bananenijsje ooit in huis.

De voordelen van bananen zijn daarnaast eindeloos. Ze zitten boordevol lekkers dat goed voor je is – ze bevatten veel belangrijke vitamines (C en B6), het eiwit tryptofaan (waar jij je extra goed door voelt), belangrijke mineralen (kalium en magnesium) en oplosbare vezels. Daarnaast leveren bananen enorm veel energie waardoor het niet alleen een goede snack voor mee naar werk of een lange dag school is, maar ook nog eens een ideale snack voor en na het sporten is. Om ervoor te zorgen dat je al je vitamines en mineralen binnenkrijgt en om voedselverspilling tegen te gaan, stelden we een eenvoudige gids voor je samen en inspireren we je graag met een aantal heerlijke recepten voor onder andere heerlijk bananenijs, een gezonde granita of een gezonde chai tea. Stuk voor stuk lekkere, gezonde snacks waarmee jij voedselverspilling tegen kan gaan en waarmee jij niet alleen jezelf, maar ook een ander blij mee kan maken.

Hoe bananen in de vriezer te bewaren?

Om voedselverspilling tegen te gaan, is het allereerst natuurlijk handig om te weten hoe je jouw bananen zo lang mogelijk vers kan houden. Door ze in de vriezer te bewaren, blijven je bananen het langst goed. Zo heb je altijd een gezonde fruitsnack achter de hand, hoe druk je het ook hebt.

Wat moet je precies doen om je banaan in de vriezer te bewaren?

  • Schil de banaan en snijd deze in stukjes
  • Leg de stukjes op een schaal (zonder ze op te stapelen) en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken
  • Zet de schaal in de vriezer
  • Bewaar stukjes die bevroren zijn in een bakje

Ben je op zoek naar extra tips om voedselverspilling tegen te gaan? Op deze wiki kan je extra tips vinden over hoe je jouw bananen kan invriezen. Houd je meer van visueel materiaal, bekijk dan zeker deze video (engelstalig).  Maar je kan natuurlijk ook een heleboel andere inspiratie opdoen op YouTube.

Doe inspiratie op en gebruik deze bananenrecepten om voedselverspilling tegen te gaan

IJslolly’s met Chiquita banaan en amandelmelk voor na het sporten

Alleen al van de naam van dit recept loopt het water je in de mond. Heel gek is dat niet – het is een heerlijke mix van rood fruit, Chiquita bananen, yoghurt, amandelmelk, honing en muesli. Deze superlekkere ijsjes zijn heerlijk verkoelend voor na een training.

Veganistisch ijs met bolletjes Chiquitabanaan, matcha, kiwi en bessen | Chiquita-recepten

Voor dit eenvoudige recept hoef je bijna niets te doen. Mix het bevroren fruit, de matcha-poeder en amandelmelk tot een glad mengsel en zet het een uur in de vriezer. Haal je het een uur later uit de vriezer? Dan heb je een van de lekkerste ijsjes in je handen.

IJsthee (chai latte) met Chiquita bananen

Over het eten van deze oude familiefavoriet hoef je je niet schuldig te voelen. Het zijn niet de calorieën waar je van geniet, maar de lekkere smaak. Mix bevroren Chiquita bananen met Griekse yoghurt en vanille-extract tot een glad mengel en zet dit in de vriezer. Zo heb je in een handomdraai een fantastisch gezond tussendoortje waar iedereen gek op is.

We hebben nog veel meer gezonde smoothierecepten online staan en weten zeker dat er ook voor jou een lekkere smoothie tussen staat. Laat je verrassen door de vele verschillende ingrediënten. We weten zeker dat je blij verrast bent als je ontdekt hoe goed je ingevroren Chiquita bananen met tal van verschillende ingrediënten kunt mixen. Zo geniet je van de heerlijke smaak én profiteer je van de voordelen die bananen je gezondheid te bieden hebben.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link