Gezondheid En Voordelen

Kies voor bananen, de beste schoolsnack

Gezondheid En Voordelen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Een nieuw schooljaar staat voor de deur en jij of je kids moeten bijna weer aan de slag. Het is tijd om voldoende gezonde snacks en andere voedzame maaltijden in te slaan om het jaar vol motivatie te kunnen beginnen. Van een gezond ontbijt en een gezond diner tot een heleboel groente en fruit, het helpt jou of je kids allemaal om het beste uit jezelf of hunzelf te halen. Voor millenials lijkt het allemaal niet zo moeilijk. De Amerikaanse Consumer Expenditure Survey (CES) en het Engelse Bureau voor Nationale Statistieken melden beide een enorme toename van de uitgaven aan fruit en groente. Uit de CES blijkt zelfs dat millennials 77% meer uitgeven aan fruit. En daar zijn wij blij mee.

Bananen zijn echt een rijzende ster in de huishoudens van de millenials, die steeds meer verse groenten en fruit in huis halen. En daarvoor zijn een heleboel redenen, een banaan heeft namelijk een heleboel voordelen. Een grote Chiquita banaan bevat allereerst slechts 121 calorieën. Het is daarmee de perfecte caloriearme snack. Bananen bevatten daarnaast minder dan een halve gram vet, geen cholesterol en 2,5 gram vezels. Ze bevatten vele vitamines en mineralen. En ze geven je ook nog eens een heleboel energie om een hele schooldag met gemak aan te kunnen. Het grappige fruit is gemakkelijk om mee te nemen en is daarmee de perfecte keuze voor deze jonge generatie die veel belang hecht aan gezonde voeding. Millennials omarmen een gezondere, actievere levensstijl en zijn zich er steeds meer van bewust dat gezonde voeding van groot belang is voor een goede gezondheid.

Wat zijn de voordelen van een banaan?

Een ware ontbijttraktatie

Een banaan is een ware ontbijttraktatie en zijn daarom ook echt enorm populair. Meestal wordt de banaan voor het ontbijt in combinatie gebruikt met een kommetje gewone yoghurt, maar soms ook als gezonde smoothie, voor een smakelijk en energiek begin van de dag.

Chiquita bananen behoren tot de beste superfoods in de wereld – ze zijn niet alleen belangrijk voor gezondheid en welzijn, maar zijn ook nog eens heerlijk en zoet. Chiquita bananen zijn een gemakkelijk en smakelijk tussendoortje voor deze generatie die een gezonde levensstijl belangrijk vindt. Ze zijn als tussendoortje immers veel gezonder dan snoep.

Een makkelijke to-go snack

Chiquita bananen zijn het perfecte ‘inpakken en wegwezen’-voedsel voor studenten – ze zijn makkelijk mee te nemen (in hun eigen aantrekkelijke, natuurlijke en biologisch afbreekbare jasje) en je kunt ze snel verorberen voordat je college of examen begint. Ze zijn daarom de beste schoolsnack voor jezelf of je voor je kinderen.  Je kunt ze natuurlijk ook gezellig delen met vrienden.

Een gezonde goede snack voor je brein

Daarnaast zijn Chiquita bananen goed voor de hersenen: studies hebben aangetoond dat bananen een geweldige bron van mangaan, vitamine C en vezels zijn. Daarnaast is het een kaliumrijk fruit. Onderzoek toont ook aan dat ze een positieve invloed op het geheugen kunnen hebben (en dat is goed nieuws voor elke student!).

Bananen bevatten ook vitamine B6 en leveren een behoorlijke hoeveelheid magnesium, een belangrijk mineraal dat de hersenfunctie een boost geeft. En of dat nog niet genoeg is, bevatten bananen de aminozuren tryptofaan en tyrosine, die het lichaam gebruikt voor de productie van de essentiële “feel good”-neurotransmitters serotonine en dopamine en noradrenaline, het “aminozuur dat je helpt bij het leren”. Ze zijn van groot belang bij het regelen van de stemming en helpen om rustig en geconcentreerd te blijven, terwijl ze gevoelens zoals stress en angst verminderen.

De hersenen kunnen niet optimaal werken zonder glucose, maar de geraffineerde suikers in snoep en andere soorten junkfood worden snel verteerd en kunnen de hersenen daarom niet langdurig ondersteunen. De natuurlijke fructose en oplosbare vezels in bananen werken perfect samen – de vezels vertragen de afbraak en afgifte van suiker, waardoor er een constante afgifte van glucose naar de hersenen plaatsvindt.

Een perfecte gezonde snack voor elke dag

Als je elke dag een Chiquita-banaan eet, krijg je een heleboel voedingsstoffen binnen die essentieel zijn voor een energiek begin van de dag, een wakker brein, een positieve stemming en voldoende pit om door te zetten als anderen allang afgehaakt zijn. Zelfs op de drukste dagen is een Chiquita-banaan je beste vriend!

#chiquitabanana

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link