Gezondheid En Voordelen

Voordelen van bananen | 8 goede redenen om bananen te eten

Gezondheid En Voordelen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Ledereen heeft het vandaag de dag zo druk dat het vinden van een handig, gezond en goedkoop tussendoortje in een biologisch afbreekbare, beschermende verpakking net zoiets is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het goede nieuws is dat Chiquita-bananen precies die figuurlijke speld zijn: een superfood – een van de gezondste en handigste tussendoortjes die er zijn.

De experts van Chiquita werken al tientallen jaren met veel liefde aan het telen van bananen van de allerbeste kwaliteit. Als pionier op het gebied van de export van bananen, hebben we eraan bijgedragen dat bananen nu een geliefde lekkernij zijn in veel huishoudens overal ter wereld. De bekende blauwe sticker staat garant voor plezier, hoogstaande kwaliteit voor het hele gezin en duurzaamheid. Uit consumentenonderzoek blijkt dat onze bananen qua smaak en houdbaarheid veel beter uit de bus komen dan die van anderen. En daar zijn we heel erg trots op.
Vandaag de dag weet iedereen hoe lekker onze bananen zijn – en met onze recepten en gezondheidsadviezen kun je er nog meer van genieten. We zorgen er niet alleen voor dat iedereen van ons grappige gele fruit kan genieten, maar geven je ook acht geweldige redenen om onze bananen te eten.

Chiquita-bananen zijn zoet en gezond
Daarbij zijn bananen veel gezonder dan een heleboel andere kant-en-klare tussendoortjes. Ze bevatten een “goede” natuurlijke zoetstoffen – fructose – en zijn vezelrijk waardoor deze suiker langzaam door het lichaam opgenomen en verteerd wordt. Dit voorkomt bloedsuikerpieken (de zogenaamde “suikerboost” die ervoor zorgt dat je nog meer zin in suikerrijk voedsel krijgt).
De manier waarop bananen ons helpen suiker te verteren en het natuurlijke zoetje waar we zo dol op zijn, zijn slechts twee van de vele goede eigenschappen van dit vrolijke fruit. Door de bescheiden hoeveelheid goede koolhydraten die de spijsvertering een boost geven, ongeveer 30 gram per middelgrote banaan, is dit fruit ook geschikt als zoet tussendoortje voor diabetici en beschermt de banaan het hart (indien je ze met mate eet).

Chiquita-bananen zijn een fantastische bron van vezels
Onze bananen worden om veel redenen een superfood genoemd: de vezelrijkheid en de vetten die gezond zijn voor het hart zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt, wat geweldig is als je op dieet bent (daarom staan Chiquita-bananen vaak op het menu als je wilt ontgiften of afvallen). De vezels in bananen zijn heel bijzondere oplosbare vezels die het cholesterol verlagen en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verlagen.

Chiquita-bananen zijn de BFF’s van sporters
Onze bananen beschermen het hart: het zijn echte kaliumbommetjes. Kalium is een mineraal dat van belang is voor de opbouw van sterke spieren. Daarnaast bevatten bananen weinig zout. Ze helpen je beter te slapen en verlagen de kans op een hartaanval of een beroerte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat duursporters en hardlopers weglopen met Chiquita-bananen – we zijn niet voor niets de partner van veel hardlopers en marathons overal in de wereld, waaronder de bekende marathons van New York, Disney en Athene.

Chiquita-bananen bevatten een heleboel noodzakelijke vitaminen
Ons nuttige fruit zit boordevol antioxidanten en broodnodige mineralen zoals riboflavine (vitamine B2), wat beschermt tegen bloedarmoede, staar en gebarsten lippen. Bovendien zorgt B2 voor een stralende huid. B2 is heel belangrijk voor het op peil houden van de energievoorraad van het lichaam en helpt ons bij het absorberen en activeren van andere gunstige vitaminen en mineralen.

Chiquita-bananen zijn geweldig als je op dieet bent
Chiquita-bananen zijn een belangrijke bron van resistent zetmeel, vooral wanneer de bananen nog een beetje groen zijn. Dit zetmeel noemen we “resistent” omdat het goed bestand is tegen de spijsvertering, wat inhoudt dat ons lichaam het heel langzaam verteert. Ons lichaam haalt dus minder calorieën uit een banaan dan uit een koekje of snoepje met hetzelfde aantal calorieën.
En als je een speciaal dieet volgt (paleo, glutenvrij, zuivelvrij, vegan, Whole30 (zonder toegevoegde suikers), graanvrij, suikervrij of plantaardig), is een Chiquita-banaan de ideale suikervervanger, eieren of bloem. Ze zijn het ultieme fastfood omdat ze in een handige, stevige verpakking zitten waarin je ze overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien is die verpakking ook nog eens composteerbaar!

Je kunt helemaal losgaan met Chiquita-bananen!
Wil je een bijzonder tussendoortje klaarmaken voor de kids? Dan zit je met een Chiquita-banaan helemaal goed. Heb je weinig tijd om een ontbijtje klaar te maken? Dan heb je niets anders nodig dan pindakaas en een banaan: gezond en hemels lekker. Deze combi doet het ook uitstekend op volkorenbrood! Heb je zin in een geweldig Whole30-hapje? Ga dan voor een Chiquita-banaan en amandelboter. Er zijn geweldige recepten met bananen te vinden, zodat je ze geen dag hoeft te missen: kinderen zijn dol op de General Mayhem-sandwich met gezonde Chiquita-bananen, en de gezonde worteltjestaart met Chiquita-bananen wordt vast en zeker een favoriet vieruurtje.

Bananen zijn ook een fantastisch huidverzorgingsproduct
Als je een Chiquita-banaan te rijp vindt om op te eten, kun je hem pureren en er een fantastisch gezichtsmasker van maken. De antioxidanten (vitamine E en C) en het vocht dat van nature in het fruit aanwezig is, verkwikken en hydrateren de vermoeide huid.

Smoothies van overrijpe bananen smaken heerlijk!
Overrijpe bananen smaken fantastisch in een smoothie. Voeg er een scheut melk, een theelepel honing, een paar druppels vanille-extract of (voor de chocoholics onder ons) een of twee theelepels cacaopoeder aan toe. Even in de blender en… genieten maar – je kunt de hoeveelheid melk aanpassen om de smoothie dikker of juist vloeibaarder te maken.

Chiquita-bananen zijn supergezond en superlekker. Dus trossen los en gaan met die banaan! De Chiquita-banaan bezit zoveel goede eigenschappen en smaakt zo lekker, dat het geen wonder is dat het een publiekslieveling is.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link