Gezondheid En Voordelen

Ontdek de bananen van het beste bananenmerk

Gezondheid En Voordelen

april 27th 2021 ・ 2 Leestijd in min

Iedereen, over de hele wereld, houdt van bananen. Die grappige gele gebogen vruchten die o zo lekker smaken. Maar waarom onderscheiden Chiquita bananen zich van de rest? Ga er maar lekker voor zitten, dan vertellen wij je een verhaal, of twee…

Bananenvoeding. Onze bananen zijn echt goed voor je!

Chiquita bananen zitten boordevol essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6. Daarnaast is de banaan een kaliumrijke vrucht. Kalium is een van de belangrijkste mineralen in het lichaam, het reguleert de vochtbalans en verlaagt de bloeddruk en het vasthouden van water. Vitamine B6 helpt bij de normale werking van het zenuwstelsel en het immuunsysteem, plus de vorming van rode bloedcellen. Als je voor een banaan kiest, ga je dus voor een supergezonde snack.

banaan vitamines kalium

Er zijn meer dan 400 soorten bananen

Wist je dat er meer dan 400 soorten banaan in de wereld zijn met iets andere kleuren en smaken? De meest populaire variëteit is natuurlijk de Cavendish-banaan. De meeste van de bananen bij Chiquita zijn Cavendish-bananen, maar we produceren er ook andere, waaronder:

  • Chiquita Minis zijn een kleine, pittige en smakelijke banaan met een dunnere schil dan de Cavendish-soort. Twee zijn gelijk aan één Cavendish-banaan.
  • Chiquita Plantains lijken veel op grote bananen, maar zijn in feite een zetmeelrijk familielid met een dikkere schil. Ze worden meestal gefrituurd, gegrild of gebakken gegeten, zoals aardappelen.
  • Chiquita Manzanos is een andere kleine maar perfect gevormde soort, met een bleekgele schil. Ze zijn heerlijk als stukjes in fruitsalades, gemengd in smoothies, met brood meegebakken of als tussendoortje.
  • Chiquita Reds zijn klein, stevig en erg goed voor je. Het ivoren vruchtvlees van een rijpe Red smaakt zoet en romig met frambozenaccenten. Ze bevatten meer bètacaroteen dan Cavendish-bananen.
Wat maakt de beste banaan?

Onze bananen zijn van topklasse

We werken 24/7, 365 dagen per jaar om ervoor te zorgen dat onze bananen van uitzonderlijke kwaliteit zijn wanneer ze in jouw winkel aankomen. Door de jaren heen hebben we onze klanten geholpen meer te weten te komen over bananenvoeding, wat een geweldige tros bananen is en hoe ze de beste kunnen kiezen. Aan de wereld van Chiquita hebben we ook allerlei leuke bananencompetities en -spellen toegevoegd, en tientallen verschillende versies van onze iconische blauwe stickers die fans van Chiquita graag verzamelen. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan onze pagina over stickermeesterwerken. Geen wonder dat we bekend staan als een van de beste bananenmerken!

Chiquita en voedselverspilling in de strijd tegen klimaatverandering

We steunen duurzaamheid en biodiversiteit

Naast het garanderen dat onze bananen inderdaad de beste kwaliteit bananen op de markt zijn, werken we er hard aan om duurzame landbouw te ondersteunen en de biodiversiteit te behouden om onze lokale gemeenschappen te helpen. We houden ons aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en proberen ervoor te zorgen dat er geen banaan wordt verspild. We zijn trots op onze initiatieven om water te besparen, onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de veiligheid op de werkplek en gendergelijkheid te waarborgen. Wil je daar meer over te weten komen? bekijk dan vooral onze duurzaamheidspagina.

Chiquita loopt voorop als het gaat om het behoud van biodiversiteit

Om al deze redenen geloven we dat ons fruit precies heeft wat nodig is om de perfecte banaan te zijn. Als je bananen in de winkel koopt, is Chiquita de beste keuze om in je winkelmandje te stoppen!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link