Gezondheid En Voordelen

Gezonde snacks voor meer motivatie om thuis te werken

Gezondheid En Voordelen

april 21st 2020 ・ 5 Leestijd in min

Blijf gemotiveerd met de binnenactiviteiten van Chiquita

Ben je op zoek naar motivatie om goed aan de slag te gaan en blijven? Omdat zovelen van ons momenteel vanuit huis werken, klinkt het vast erg herkenbaar. Thuiswerken is een echte uitdaging met alle afleidingen die thuis op de loer liggen. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen.

Allereerst beginnen we natuurlijk met onze bananen. Chiquita bananen zijn gezonde snacks die je helpen bij het gemotiveerd blijven tijdens het thuiswerken en tijdens je thuiswork-outs. Ze leveren je veel energie en hebben een geweldige kwaliteit en smaak. Ze zijn dus een perfect gezond tussendoortje voor tijdens lange werkdagen thuis. De gezonde, natuurlijke suikers en oplosbare vezels geven een langdurige energieboost, niet alleen voor een work-out, maar ook om de hele dag goed geconcentreerd te kunnen blijven. Ze bevatten vitamines en mineralen en zijn daarnaast een kaliumrijk fruit. Je doet er dus hoe dan ook goed aan om een banaan te eten, niet alleen thuis, maar ook daarbuiten.

Naast het juiste voedsel,voedzame maaltijden en  gezonde snacks om thuis te eten,  is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden. Om het meeste uit je werkdag thuis te halen is het daarom goed om fit te blijven. Maar hoe doe je dat allemaal? Wij geven je concrete tips.

Tips om thuis geconcentreerd te blijven

Het is een hele klus om thuis niet afgeleid te raken. Wij hebben een aantal tips voor je samengesteld om je te helpen thuis geconcentreerd en gezond te blijven.

Zorg voor routine

Het opzetten van een routine is erg belangrijk. Stel een herinnering in op je telefoon voor het tijdstip waarop je wilt werken en het tijdstip waarop je je work-out wilt doen. Als je voor elke dag een schema hebt, is de kans veel groter dat je consistent bent.

Schrijf het op

Studies tonen aan dat als je je doelen opschrijft, je ze veel eerder bereikt. Maak een fitnessplan voor minimaal een week met een lijst met oefeningen en de opminuten die je eraan wilt besteden.

Doe die joggingbroek uit

Zelfs als je thuis bent, brengt het aantrekken van de juiste kleding je in de stemming voor de taak die voor je ligt. Als je gaat sporten, trek dan dus je sportkleding aan.

Doe elke dag aan lichaamsbeweging

Het is belangrijk om elke dag iets van lichaamsbeweging te hebben. Je kunt de intensiteit variëren, maar je voelt echt de voordelen als je elke dag iets doet.

Overdrijf niet

Als je voor het eerst gaat sporten of dit na lange tijd weer oppakt, is het belangrijk om rustig aan te beginnen. Door de intensiteit geleidelijk op te bouwen, voorkom je blessures.

Bepaal je eigen doelen

Jij bepaalt uiteindelijk hoe hoog je de lat legt. Voel je niet onder druk gezet om hetzelfde of meer te bereiken dan wat anderen op sociale media zeggen. Als je net begint met thuis sporten, beweeg dan niet langer dan 21 minuten.

Creëer je eigen plekje

Kies om te werken en voor je work-outs een bepaalde ruimte in je huis of tuin. Zorg ervoor dat je je in je werkruimte goed kan concentreren. En zorg ervoor dat de kamer waarin je jouw work-outs doet ruim genoeg is om veilig te kunnen bewegen. Een muur kan voor sommige oefeningen handig zijn en een raam laat lekker de frisse lucht binnen.

Drink voldoende

Het mooie van thuis werken en sporten is dat drinken binnen handbereik is, zowel tijdens als na je work-out. Drink twee uur voor het sporten minstens twee glazen water en tijdens het sporten om de 10 tot 15 minuten ook een slok water. Als je lang traint, kun je hier een sportdrank met elektrolyten of een halve Chiquita banaan toevoegen, want een banaan is immers een perfecte snack voor vóór en na het sporten. Als water je echt tegen begint te staan, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om onze bananenrecepten te bekijken en voor onze gezonde smoothie te gaan.

Link to: https://www.chiquita.nl/recepten/

Houd het bij gezonde tussendoortjes

De koelkast is nu eenmaal vaak dichtbij wat ertoe kan leiden dat je meer eet dan nodig. Kies voor gezonde tussendoortjes, zoals een geroosterde boterham met plakjes Chiquita banaan en een beetje pindakaas.

Slaap genoeg

Slapen is een belangrijk onderdeel van je fitnessroutine. Naarmate je meer beweegt, heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Het is aangetoond dat dagelijks aerobics-achtige oefeningen doen de slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert. Streef naar zeven tot negen uur slaap per dag. Wist je trouwens dat bananen goede avondsnacks zijn? Ze bevatten stoffen waardoor je beter gaat slapen.

Nuttige links om thuis actief te blijven

Met de bovenstaande tips om je work-outroutine en je thuiswerkroutine een vliegende start te geven, zul je merken dat het zowel gemakkelijk als leuk is om thuis actief te blijven. Door deze ideeën onderdeel van je dag te maken, kun je fit en positief blijven. Hieronder volgen nog enkele nuttige links om het meest te maken van je dagen thuis:

Work-out

Peloton-app https://www.onepeloton.com/app

Nike Run Club-app https://apps.apple.com/us/app/nike-run-club/id387771637

Yoga

https://www.corepoweryogaondemand.com/keep-up-your-practice

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

https://www.youtube.com/watch?v=4pKly2JojMw

https://www.youtube.com/watch?v=388Q44ReOWE

Meditatie

Head Space https://www.headspace.com/

#BLIJFTHUIS

Blijf veilig, blijf positief, blijf thuis

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link