Keukenprinsen En -Prinsessen Nieuws Zomer

Geniet van de laatste dagen van de zomer en Banana Lovers Day met Chiquita bananen

Keukenprinsen En -Prinsessen Nieuws Zomer

augustus 24th 2022 ・ 7 Leestijd in min

De zomer loopt op zijn einde, maar is nog niet voorbij! Er komen nog genoeg warme dagen om van te genieten voordat de kou van de herfst begint, en Chiquita bananen zijn de perfecte brandstof om van die laatste dagen van de zomer te genieten. 27 augustus is een bijzondere dag: het is Banana Lovers Day! We hebben een paar ideeën voor je om met heerlijke traktaties het bestaan van ons prachtige gele fruit te vieren. Deze zomerse recepten zijn echte Chiquita verwennerij!

Bevroren Chiquita eiwitshake

Voor velen van ons betekent de zomerzon maar één ding: veel naar buiten gaan. En als we buiten zijn, gaan we graag sporten met onze vrienden, nemen we een duik aan het strand of genieten we van een balspelletje met de kinderen. En als we eenmaal opgewarmd zijn door de zon, is er niets beter dan een koud drankje om mee af te koelen. Een bevroren smoothie is precies wat je nodig hebt als je een dagje weg bent geweest. Deze bevroren Chiquita eiwitshake is niet alleen verfrissend en heerlijk, maar zit ook boordevol voedingsstoffen en eiwitten.

Chiquita bananen zijn geweldige ingrediënten voor je smoothies. Ze voegen rijke smaken toe en maken je smoothie fluweelzacht en glad, om hem nóg lekkerder te laten smaken. Wat helemaal fijn is, is dat je weet dat bananen in je smoothie zorgen voor een gladde substantie waardoor er geen klonterige stukjes in komen.

Bovendien zijn Chiquita bananen zoet, dus je hoeft geen caloriearme geraffineerde suikers meer toe te voegen om je smoothie extra op smaak te brengen. Ze hebben een delicate smaak die perfect past bij zowat elke andere fruitsoort. Voeg aan deze eiwitshake ook eens een handje vol aardbeien of bosbessen toe.

Natuurlijk zijn Chiquita bananen niet alleen heel erg lekker. Ze zitten ook boordevol dingen die goed voor je zijn. In deze laatste weken van de zomer, wanneer we nog volop van de zon genieten, is gezond blijven een must. Een Chiquita banaan bevat veel kalium, cruciaal voor de goede werking van onze spieren en essentieel om onze zenuwen actief te houden. Slechts 100 gram Chiquita-banaan – dat is ongeveer één middelgroot stuk fruit – geeft je 18% van je dagelijkse behoeften. Bovendien mag je er meer dan één banaan in stoppen!

Snelle ‘nicecream’ van bananen en bosbessen

Een verfrissende – en overheerlijke – manier om af te koelen is een kom of hoorntje gevuld met ijs. Het is een gezond alternatief voor normaal ijs waarvan we denken dat je het erg lekker zult vinden. Roer wat bevroren Chiquita bananen door een handvol bosbessen en laat je meenemen naar een waar smaakparadijs. En het goede nieuws voor degenen die kinderen hebben die geen lactose kunnen verdragen: er zit geen zuivel in dit recept. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je genoeg hebt voor een tweede portie!

Bevroren bananenpops met een laagje chocolade en (gekleurde) hagelslag

De zomer draait om plezier maken in de zon, en er is niets leuker dan genieten van een bevroren traktatie. Koel af met deze bananenpops die de kinderen ook zullen waarderen – de frisse zoete smaak van gekoelde Chiquita bananen zal een heerlijke verrassing voor ze zijn als ze door de chocolade bijten. Je kunt de hagelslag omwisselen voor iets anders zoals marshmallows of kokos – de keuzes zijn eindeloos! Serveer ze tijdens een barbecue of om Banana Lovers Day te vieren en geniet van een geweldig feest.

Gezouten banaan-karamel ’tatin’ met karamelijs

Als de kinderen naar bed zijn of er vrienden bij je komen eten, heb je misschien zin in een luxere verwennerij. Er is niets zo verfijnd als een tarte tatin. Het brengt je terug naar herinneringen aan vakanties met lange zomeravonden met de lekkerste desserts.

Dit recept bevat alle voedzame voordelen van Chiquita bananen, waaronder vitamine B6. Deze essentiële voedingsstof helpt je lichaam om nieuwe rode bloedcellen aan te maken en helpt je immuunsysteem in topvorm te houden. Ja, je kunt goed voor jezelf zorgen terwijl je geniet van een dessert dat hemels lekker is.

Hoewel de zomer op zijn einde loopt, is er niet alleen maar slecht nieuws. De dagen worden korter – en kouder, maar je kunt het hele jaar door van Chiquita bananen genieten. We vervangen bevroren desserts misschien voor bananenbrood en pudding met Chiquita bananen en warme vla, maar we kunnen nog steeds genieten van de heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen van ons favoriete fruit. Met de smaak van de tropen en een pakket voedingsstoffen die van bananen zelfs op de koudste dag een gezonde traktatie maken, zorgt Chiquita ervoor dat de zon nooit helemaal verdwijnt.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link