Keukenprinsen En -Prinsessen

Ontdek bananenrecepten van over de hele wereld

Keukenprinsen En -Prinsessen

november 18th 2021 ・ 10 Leestijd in min

Onze Chiquita bananen groeien misschien graag in tropische landen, maar zijn over de hele wereld geliefd en veroverde de harten van mensen over de hele wereld. Door de geweldige, romige smaak, de uitstekende kwaliteit en vele gezondheidsvoordelen van bananen, zijn het vruchten die mensen over de hele wereld eten en die we terugvinden in een aantal recepten die we allemaal kennen.

Bij Chiquita hebben we een hele reeks gezonde maaltijdrecepten en smoothierecepten van over de hele wereld, waar onze bananen inzitten. Bananen zijn een geweldige aanvulling op een recept, omdat ze boordevol goede dingen zitten – belangrijke vitamines en mineralen, oplosbare vezels en natuurlijke suikers voor een langdurige energieboost. Daarnaast is het ook nog eens een kaliumrijke vrucht. Probeer enkele van deze geweldige recepten eens uit en geniet met Chiquita bananen van een culinaire reis rond de wereld.

Wereldse gerechten uit elke hoek van de wereld

Italy

Miss Chiquita Italiaanse tiramisu met Chiquita banaan

Wie houdt er niet van tiramisu? Wij zijn er gek op. Jij toch ook? Dit iconische Italiaanse dessert combineert lange vingers gedrenkt in espresso (en Kahlua naar smaak), als basis, bestrooid met stukjes Chiquita banaan. Zo wordt het toch nog een gezonder dessert dan de welbekende klassieke variant. Bedek met een laagje karamelsaus en een mix van slagroom en mascarpone, herhaal dit tot je schaal vol is. Gebruik cacaopoeder om Miss Chiquita erop te tekenen om deze feestelijke lekkernij compleet te maken.

Italiaanse cantuccini met Chiquita-banaan

Deze typische Toscaanse Cantucci zijn gewoon de lekkerste amandelkoekjes. Meng een Chiquita banaan, olie en vanille-extract door elkaar en voeg aan de gemengde droge ingrediënten vervolgens het volgende toe – volkoren meel, kokossuiker en zout. Voeg amandelen toe en meng het geheel goed door elkaar. Door de banaan wordt het toch nog een gezond tussendoortje. Het bijzondere van dit recept is het dubbele bakken – geniet daarna van deze heerlijke, knapperige koekjes met een kopje koffie, op zijn Italiaans.

Duitsland/Oostenrijk

Duits volkorenbrood met Chiquita banaan en kokosnoot

Voor een makkelijk en gezond ontbijt dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een Duitse bakkerij komt, meng je Chiquita bananen met olijfolie, kokosvlokken, kaneel en citroensap en verdeel je het mengsel over geroosterd volkorenbrood, met daarop een andere, in plakjes gesneden banaan. Het is echt verrukkelijk, niet alleen als ontbijt maar ook als gezonde snack!

Kaiserschmarrn met Chiquita banaan en rode bessen

Deze Oostenrijkse geklutste pannenkoek wordt in jouw gezin zeker favoriet. Pureer een Chiquita banaan, eigeel, geklopt eiwit, rozijnen en vanillesuiker door elkaar en kook het beslag vervolgens tot het bruin is.

Scheur de donzige pannenkoeken in vieren en bak ze vervolgens nog een paar minuten. Garneer met meer banaan, poedersuiker en rode bessen voor een gezond ontbijt of dessert.

Duitse strudel met amandel en Chiquita banaan

Dit lekkere en gezonde dessert met bananen is de perfecte oplossing voor overrijpe bananen. Gebruik filodeeg als basis, voeg chocoladestukjes, gehakte walnoten en gehakte Chiquita bananen toe met daarop geperst citroensap, daarna voorzichtig rollen, met ei glazuren, met amandelen besprenkelen en bakken voor een speciale traktatie.

Nederland

Poffertjes van boekweitmeel met Chiquita banaan

Minipannenkoeken met boekweitmeel; deze heerlijke kleine plakjes zijn in een paar minuten te maken – pureer twee Chiquita bananen met de eieren, voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe, en klaar is de mix om een minipannenkoek te maken. Serveer met poedersuiker en boter en je hebt in een handomdraai een heerlijke gezonde snack.

Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen

Deze traditionele dunne, knapperige, windmolenvormige bananenkoekjes hebben een vleugje heerlijke smaak met Chiquita banaan. De koekjes zijn een heerlijke mix van dadels, amandelmeel, ahornsiroop en warme kruiden, met een vulling van Chiquita banaan, opgeklopt ei en amandelpasta. Jammie!

Kaneelijs met Chiquita banaan en knapperige stroopwafel

Als je nog nooit een stroperige, boterachtige, knapperige stroopwafel hebt gehad, is er geen betere manier om te beginnen dan door ze te combineren met heerlijk ijs gemaakt van Chiquita bananen, ahornsiroop en kaneel. Garneer met karamelsaus, munt en sinaasappelschil voor een vrolijke smaakexplosie.

Griekenland

Snelle Griekse chocolade-calzone met noten en Chiquita banaan

Wat is er lekkerder dan pizza met bananen en chocolade? Een chocoladebanaan-calzone natuurlijk! Neem bladerdeeg, smeer er chocopasta op en vul het met stukjes Chiquita banaan en gehakte gemengde noten voor een gebakken dessert dat een heel bijzondere traktatie is.

Griekse espresso-smoothie met cacao en Chiquita banaan

Deze cacaorijke smoothie is perfect voor een warme zomerdag. Voor dit smoothierecept hak je  Chiquita bananen fijn en meng je met ijsblokjes, melk, espresso en honing voor een heerlijke gezonde ontbijtsmoothie of gewone verfrissing om van te genieten in de schaduw.

Waarom ga je vandaag niet op een culinaire wereldreis met onze geweldige recepten van over de hele wereld? Chiquita bananen geven een geweldige smaak aan al deze zeer verschillende, heerlijke lekkernijen. Je zult versteld staan.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link