Keukenprinsen En -Prinsessen

Hoe je je bananen vers houdt door Chiquita

Keukenprinsen En -Prinsessen

mei 4th 2021 ・ 4 Leestijd in min

Het is de vraag die liefhebbers van Chiquita bananen over de hele wereld al stelden: hoe kan ik mijn bananen het beste bewaren, zodat ze zo lang mogelijk vers blijven? Nou, hier bij Chiquita weten we het een en ander over bananen. We zijn verheugd om met jou de vijf beste manieren te delen om ons hoogwaardige superfruit te bewaren, en we delen ook enkele geweldige ideeën voor bevroren bananen. Laten we een kijkje nemen.

1. Locatie, locatie, locatie

Winkels wikkelen bananen vaak in plastic zakken, maar dit is vooral slecht voor ons zonnige kleine fruit omdat plastic vocht vasthoudt – dus vergeet niet ze uit te pakken zodra je thuis bent. Het is ook zo dat bananen in elk type zak waarschijnlijk sneller rijpen. Zorg er daarnaast voor dat ze niet in de buurt van een verwarming of naast een koud raam worden geplaatst, want extreme temperaturen zijn ook niet ideaal. Als je bananen met succes wilt bewaren, bewaar ze dan op een koele en donkere plaats.

2. Natuurlijke eenlingen

Bananen zijn individualisten – ze zijn het best te bewaren als ze alleen kunnen zijn, uit de buurt van ander fruit dat ethyleengas kan afgeven, zoals avocado’s, tomaten, perziken en appels. Dit gas komt op natuurlijke wijze vrij door rijp fruit, en bananen zijn er bijzonder gevoelig voor – het leidt tot rijping, zelfs als je voor vrij groen fruit hebt gekozen. Omgekeerd geldt hetzelfde: als je fruit hebt dat je wilt laten rijpen, kun je het proces versnellen door er een zeer rijpe banaan bij te plaatsen. Dat is misschien wel een van de meer bekende onconventionele dingen die je met een banaan kunt doen.

Een andere manier om je bananen te bewaren, is door ze op te hangen, zodat hun mooie gele schil niet gekneusd of geschaafd wordt. Het helpt ook om ze goed geventileerd te houden, zorgt voor een gelijkmatige luchtcirculatie en het vermindert de spanning op het fruit. Dit komt omdat ze niet op elkaar rusten, dus er drukt geen extra gewicht op de vruchten en dus wordt het risico van het splijten van de schil en het blootstellen van het tere vruchtvlees aan zuurstof verminderd.

3. Wikkel de kroon in plastic

Hoewel plastic zakken niet goed zijn voor je bananen, helpt het wikkelen van de kroon in wat plasticfolie om het vrijkomen van ethyleen te beheersen, wat cruciaal is om bananen goed te bewaren. Omdat de kroon het punt is waar de bananen van de stengel zijn gesneden, komt hier het meeste ethyleengas vrij en door dat gebied ingepakt te houden, wordt er voorkomen dat het gas de rest van het fruit bereikt.

Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden om de tros bananen voorzichtig opnieuw in te pakken nadat je er een uit de tros hebt gehaald om op te eten. Sommige bananenliefhebbers raden ook aan om bananen afzonderlijk te bewaren, waarbij elk afzonderlijk kroonuiteinde in plastic is gewikkeld. Er is veel onenigheid over de vraag of bananen sneller rijpen als een tros of afzonderlijk, en of dit de smaak beïnvloedt, dus we raden aan om een experiment te doen in je eigen thuisomstandigheden om te zien wat jij het handigste vindt. Je kinderen zullen er dol op zijn.

4. Bananen in de koelkast bewaren

Als ze volledig zijn gerijpt, is het een goed idee om bananen in de koelkast te bewaren om ze langer vers te houden – in de koelkast zijn ze nog een week of twee goed houdbaar. Maar wees voorzichtig – totdat ze geel worden, zal in de koelkast leggen voorkomen dat ze goed rijpen.

Zelfs als ze bruin beginnen te worden, is het mogelijk om bananen tot acht weken in bakjes in de koelkast te bewaren om ze daarna te bakken. En wat bananenbrood of muffins betreft: hoe bruiner de banaan, hoe beter! Echt rijpe bananen bevatten de meeste suikers en de meest intense bananensmaak, dus het is de moeite waard om hier rekening mee te houden.

5. Het bewaren van plakjes banaan

Als het om het gebruik van bananen gaat, kun je, als je een aantal voorbereide plakjes banaan hebt, het beste voorkomen dat ze bruin worden door ze in een beetje citroen-, ananas- of limoensap te gooien, die allemaal lekker zuur zijn en de enzymen doden die je mooie plakjes banaan in moes veranderen. Azijn zou ook werken, hoewel het misschien niet helemaal de smaak is die je met je banaan wilt combineren.

6. Bananen invriezen

Als je bananen erg rijp zijn en je overweegt ze weg te gooien, waarom zou je ze dan niet invriezen? Bananen invriezen is de perfecte manier om ze veel langer te bewaren. Je kunt bananen heel gemakkelijk invriezen, je hoeft ze alleen maar te schillen en in stukjes van enkele centimeters te snijden en ze als individuele bananen in zakken te doen.

Als je bananen invriest, is het belangrijk om ze afzonderlijk te bewaren, omdat elk recept een ander aantal bananen vereist en als ze bevroren zijn, zijn bananen ongelooflijk moeilijk van elkaar te scheiden zonder ze volledig te ontdooien. We hebben een aantal geweldige ideeën voor het gebruik van bevroren bananen op onze website, waaronder geweldige smoothies en luxe bevroren bananenijs.

Hoe moet je bananen invriezen?

Ervoor zorgen dat er geen enkele Chiquita banaan wordt verspild, is belangrijk voor ons en is een van onze belangrijkste duurzaamheidsdoelen. Ons geweldige fruit barst van al het goede in de vorm van vezels, belangrijke vitamines en mineralen, en door deze slimme technieken te gebruiken, kun je ze zo lang mogelijk perfect vers houden. Dus vergeet de volgende keer dat je in de winkel bent niet een tros Chiquita bananen te kopen.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link