Keukenprinsen En -Prinsessen

Paleo-tussendoortjes en -toetjes met Chiquita

Keukenprinsen En -Prinsessen

mei 4th 2021 ・ 4 Leestijd in min

Het Paleo (of holbewoner) dieet is tegenwoordig ongelooflijk populair als tegengif op de eetstijl van vandaag de dag die vol zit met suiker, vet en sterk bewerkte lekkernijen. Het paleodieet is gebaseerd op mager vlees, vis, fruit, groenten, noten en zaden waarvan de voorouderlijke stammen ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden tijdens het paleolithicum zouden kunnen zijn. Dus als je je innerlijke jager-verzamelaar wilt bevrijden en een uitgebalanceerd, gezond dieet wilt eten met de nadruk op fruit en groenten, denk er dan over om smakelijke, hoogwaardige Chiquita bananen aan het menu toe te voegen.

Paleo-vriend

Hoewel de zoete, heerlijke Chiquita banaan van vandaag misschien geen exacte kopie is van de bananen die onze voorouders aten terwijl ze door de oude tropische vlaktes zwierven, zijn bijna alle moderne groenten en fruit gekweekt om groter te zijn, om grotere gewassen te leveren, om uit voedingsoogpunt beter te zijn, en om lekkerder te zijn dan hun primitieve tegenhangers. En als het gaat om dromen over een Paleo-toetje zoals Paleo-bananenbrood, Paleo-bananenmuffins of Paleo-bananenpannenkoeken, dan geeft een banaan je een voorsprong met een gezond ingrediënt dat perfect past bij de eisen van het dieet.

Een typische Paleo-dag

Het Paleo-dieet van een typische dag kan er ongeveer zo uitzien:

Ontbijt: Paleo-bananenpannenkoeken en bessen, met een hele Chiquita banaan als tussendoortje halverwege de ochtend.

Lunch: geroosterde zalm en een groene salade, gevolgd door een Paleo-bananenmuffin als toetje.

Avondeten: geroosterde kip zonder vel met gestoomde broccoli en een gemengde salade, gevolgd door een plak Paleo-bananenbrood.

Maar wat is de beste manier om bananen in je Paleo-dieet op te nemen? Is het mogelijk om een Paleo-toetje te maken waar iedereen dol op zal zijn? Met een beetje hulp van de recepten op onze website, kun je genieten van een heerlijke en voedzame traktatie zoals Paleo-bananenbrood of Paleo-bananenmuffins (en je kunt zelf ook lekkere bananen eten als het perfercte tussendoortje om mee te nemen). Hieronder zullen we enkele geweldige Paleo-toetjesrecepten bekijken die je op de goede weg helpen om te eten als jager-verzamelaar.

Paleo-toetjesrecepten

Paleo-bananenbrood van Chiquita

Paleo-bananenbrood van Chiquita

Als het op Paleo-toetjesrecepten aankomt, is dit een echte klassieker. Het vermijden van de granen die het Paleo-dieet niet toelaat, is niet eenvoudig als je een brood bakt, maar met dit recept kan het. De rijpe, gepureerde bananen die in dit recept worden gebruikt, zorgen voor een geweldige textuur, zodat je niet eens merkt dat de verwerkte witte bloem ontbreekt.

Paleo-bananenmuffins van Chiquita

Paleo-banaan en pecannotenmuffins van Chiquita

Deze heerlijk zachte, lichte muffins zijn perfect als tussendoortje halverwege de ochtend en een geweldig Paleo-toetje- waar het hele gezin dol op zal zijn. Ze zijn ook supermakkelijk te maken, en in combinatie met hun korte baktijd duurt het niet lang voordat deze leuke kleine lekkernijen klaar zijn – en niemand zal er zich van bewust zijn dat je ze mag eten als je het Paleo-dieet volgt.

Voordelen voor de gezondheid van bananen

Het mooie van bananen is dat ze een fantastische vervanger zijn voor een aantal belangrijke ingrediënten die niet goed passen in de Paleo-richtlijnen, zoals verwerkte witte bloem of suiker, waarbij ze hun eigen unieke zoetheid toevoegen, evenals belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Bananen barsten van de gezondheid – ze hebben een beroemde goede kaliumspiegel, wat helpt bij de normale werking van het zenuwstelsel en een optimale spierfunctie, evenals bij het op peil houden van de bloeddruk.

Het goede vitamine B6-gehalte in bananen is ook geweldig nieuws – deze nuttige vitamine helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen en neurotransmitters en speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van je huid. De nuttige hoeveelheid vezels helpt ervoor te zorgen dat de koolhydraten in heerlijke Chiquita bananen langzaam vrijkomen voor een aanhoudende energieboost en waardoor je je langer vol voelt.

Als je van plan bent een gezondere levensstijl aan te nemen, met een uitgebalanceerd, gezond dieet dat veel fruit en groenten bevat, kun je door het toevoegen van bananen aan je Paleo-toetje gemakkelijk je portie fruit binnenkrijgen. Er zijn nog meer gezondheidsvoordelen voor al deze veranderingen in levensstijl en voedingspatroon. Lichaamsbeweging is belangrijk voor de gezondheid van je hart en het verminderen van calorierijke bewerkte voedingsmiddelen is een belangrijke stap om af te vallen. Geclaimde voordelen voor het Paleo-dieet zijn onder meer een betere glucosetolerantie, een beter beheer van de eetlust en een stabielere bloeddrukregeling.

Zoals je kunt zien, is het absoluut mogelijk om onze superlekkere Chiquita bananen op te nemen in een paleodieet. De volgende keer dat je Chiquita bananen koopt, kun je erop vertrouwen dat je ze kunt gebruiken in een aantal heerlijke Paleo-recepten.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link