Duurzaamheid

Een goede buur zijn: kinderen en opvoeding

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

“Wij geloven dat een van de manieren waarop we de grootste impact kunnen hebben op de gezinnen en gemeenschappen van onze werknemers is kinderen toegang tot onderwijs te geven.”

Raul Gigena Pazos, Internationale HR en duurzaamheid van Chiquita.

Je bent net zo sterk als je basis. Wat maakt ons sterk bij Chiquita? Onze gelukkige, gezonde Chiquita-gemeenschappen en onze duurzame benadering van de sector. Daarom heeft Chiquita een onderwijsprogramma in het leven geroepen voor zijn landarbeiders.

Wat doen we?

Om de gemeenschap iets terug te geven en te versterken, voorziet Chiquita in schoolpakketten in Guatemala en Costa Rica met veel van het basismateriaal dat door het onderwijsministerie van elk land verplicht wordt gesteld. Daarnaast biedt Chiquita studiebeurzen aan in Panama, Guatemala en Honduras.

Het hele management van Chiquita is er heilig van overtuigd dat als kinderen een waardevolle opleiding krijgen, dit een positieve en duurzame impact heeft, zowel op de kinderen als op de gemeenschap waarin zij wonen. Dit is niet alleen goed voor de samenleving, maar ook voor de kwaliteit van het werk waar Chiquita op rekent.

“Bij Chiquita is het belangrijk dat we onszelf eraan blijven herinneren een goede buur te zijn. Dat is naar onze mening precies wat dit onderwijsprogramma doet.”

Jamie Postell, verkoopdirecteur Noord-Amerika voor Chiquita.

Chiquita is niet alleen betrokken bij onderwijs maar ook bij gezondheidszorg. Kinderen van de scholen in de buurt van de boerderij worden uitgenodigd voor oog- en tandverzorging, gezondheidsvoorlichting en gratis mondverzorgingssetjes. De impact van deze activiteiten is bijzonder hoog in gebieden waar het onderwijsniveau overwegend laag is en waar toegang tot diagnosefaciliteiten beperkt is vanwege de afstand tot gezondheidscentra en de kosten die daarbij komen kijken.
Wat hebben we al bereikt?

Chiquita kan met trots zeggen dat 33% van zijn doelstellingen voor onderwijsprogramma’s zijn bereikt. Deze doelstelling is in 2020 100 scholen en 20.000 kinderen te bereiken. Op dit moment heeft Chiquita 33 scholen ondersteuning geboden. Chiquita is van plan zijn ondersteuning op het gebied van kinderonderwijs verder uit te breiden.
Waar gaan we naartoe?

Binnen tien jaar wil Chiquita alle kinderen in de bananenproducerende gebieden toegang hebben gegeven tot goed basisonderwijs.
Chiquita verwacht tegen 2020 100 scholen en 20.000 kinderen toegang tot onderwijs te geven door scholen te bouwen en renoveren, lesmateriaal te verstrekken en lessen aan te bieden. Er wordt begonnen op de eigen boerderijen met pilotprojecten in Costa Rica, Panama, Guatemala en Honduras. Daarna is Chiquita van plan het programma uit te breiden naar die landen waar het bedrijf bananen van onafhankelijke telers koopt.

Elke Chiquita-medewerker krijgt de mogelijkheid om 1 dag betaald werk te doen ter ondersteuning van de bouw en renovatie van scholen en/of te helpen bij het lesgeven.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link