Duurzaamheid

Chiquita doneert een mensa voor 330 studenten op de Barranco Medio school in Bocas del Toro

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Op deze woensdag, 16 mei, heeft het bedrijf Chiquita via het programma “My School First” van het ministerie van Onderwijs de donatie afgerond van een mensa voor de 330 studenten van de school in de gemeente Barranco Medio in de provincie Bocas del Toro.

Dit project komt overeen met de tweede pilaar van duurzaamheid van het bedrijf, die gericht is op “Een goede buur zijn” die wat de toewijding en verantwoordelijkheid van Chiquita beschrijft met betrekking tot het hebben van een positieve en langdurige impact in de gemeenten waar het bedrijf actief is. Dit doen we door in sociale projecten te investeren waarbij onder andere de jeugd en het onderwijs worden gestimuleerd.

"Bij Chiquita steunen we gemeenschapsprojecten met investeringen in infrastructuur van de scholen. We geven kinderen toegang tot onderwijs, creëren milieubewustzijn en bevorderen sociale empowerment.", licht Andrew Biles, CEO van Chiquita toe.

Het onderwijscentrum Barranco Medio bevindt zich in een landelijk gebied dat dezelfde naam draagt, in de buurt van Las Tablas waar Chiquita op vier boerderijen actief is. Daarom zijn 75% van de leerlingen kinderen van arbeiders van het bedrijf.

"We zijn heel dankbaar voor het project van de Nationale Overheid en diens initiatief My School First. Daarnaast waarderen we de inspanning van de Chiquita Company de kinderen een mensa te bieden, dit zal de kwaliteit van het leven verbeteren en komt ten gunste van de studenten van het onderwijscentrum Barranco Medio in de provincie Bocas del Toro. ", Miriam Castro, regionaal directeur van Meduca Bocas del Toro.

"Ik wil het bananenbedrijf Chiquita namens de onderwijsgemeenschap bedanken voor de donatie van een mensa. Dit voorziet in een belangrijke behoefte van de studenten van deze campus." Víctor Sanjur, directeur van het onderwijscentrum Barranco Medio.

Dhr. Alberto Santos doneerde het land om de mensa te bouwen. Nu het project door het bedrijf Chiquita is opgeleverd, worden de faciliteiten eigendom van de staat. Het ministerie van Onderwijs zal in dit opzicht verantwoordelijk zijn voor de duurzaamheid van het project.

Chiquita is ervan overtuigd dat het helpen van kinderen om hen van een betere academische en voedingstechnische situatie te voorzien een positief en duurzaam effect op gemeenschappen heeft.

De ceremonie van overdracht werd bijgewoond door de adjunct-directeur van MEDUCA Juvenal Herrera, dhr. Ubaldo Vallejos Ramírez, de gouverneur van de provincie, Raúl Gigena, de directeur van Human Resources van Chiquita, dhr. Wagner Beig, de directeur Landbouw van Chiquita, Víctor Sanjur, de directeur van de Barranco Medio School en Alberto Santo, de voorzitter van de Family Parents Club die de donatieovereenkomst in een viering op de school ondertekende.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link