Duurzaamheid

Chiquita handhaaft continuïteit in zijn missie voor duurzame landbouw

Duurzaamheid

september 14th 2021 ・ Leestijd in min

Terwijl de wereld de gevolgen van klimaatverandering blijft ondervinden, bevestigt Chiquita haar toewijding om haar ecologische voetafdruk te verkleinen door middel van duurzame landbouwpraktijken.

Het merk heeft een verscheidenheid aan landbouwrevitaliserings- en re-engineeringpraktijken geïmplementeerd via zijn “Farmers’ Code”, een onderdeel van Chiquita’s strategische visie ” Behind the Blue Sticker” die erop gericht is de efficiëntie te verbeteren, de opbrengst te verhogen en de impact op het milieu van Chiquita te verminderen, terwijl het tegelijkertijd optimale kwaliteit van Chiquita-bananen garandeert.

Bij Chiquita zijn we boeren in hart en nieren en erkennen we de gevolgen die klimaatverandering kan hebben voor onze bananenoogst en gewaardeerde boerengemeenschap. Met landbouw als kern van onze activiteiten, geloven we dat het beoefenen hiervan op de meest efficiënte en duurzame manier mogelijk niet alleen positief is voor de samenleving en ons bedrijf, maar ook aanzienlijk kan bijdragen aan de grotere strijd tegen klimaatverandering.

Jamie Postell, Vice President van de Verkoop voor Chiquita North America

Momenteel is 59% van alle Chiquita-boerderijen gerevitaliseerd, wat resulteert in hogere opbrengsten en minder afval. Door de drainagesystemen opnieuw in te delen en oneffen oppervlakken op boerderijen te egaliseren, heeft het bedrijf een productiviteitsstijging van 20% gezien en een daling van 80% in CaCO3/ha. Chiquita heeft ook het gebruik van ‘bodembedekkende gewassen’ geïmplementeerd, die helpen bij bodemerosie en heeft het merk geholpen het gebruik van herbiciden met 36% te verminderen. In alle gerevitaliseerde gebieden deelt Chiquita met trots mee dat het haar afval van plantaardig materiaal met meer dan twee derde heeft verminderd in vergelijking met niet-gerevitaliseerde boerderijen. Dit revitaliseringsproces is sinds 2015 een prioriteit voor Chiquita en het bedrijf verwacht dat in 2022 meer dan 75% van het land dit proces heeft doorlopen.

De inzet van Chiquita voor duurzame praktijken gaat verder dan de boerderijen. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf haar duurzaamheidsprogramma “30by30” aan, dat tot doel heeft de koolstofemissies van alle merkactiviteiten tegen eind 2030 met 30% te verminderen. Met dit programma werd Chiquita het eerste wereldwijde fruitbedrijf dat werd erkend door het Science Based Target Initiative (SBTi). In overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs heeft Chiquita een volledig gedetailleerde routekaart tot 2030 opgesteld met duidelijke doelstellingen om het energieverbruik te verminderen door over te schakelen op groenere elektriciteit met behulp van zonnepanelen en windturbines, om het gebruik van diesel te vervangen door over te schakelen op biobrandstoffen of elektrische voertuigen, en om de uitstoot van stikstof van meststoffen te verminderen. Het bedrijf heeft er ook een prioriteit van gemaakt om nauw samen te werken met zijn partners in de supply chain, zodat ze tegen 2025 hun eigen op wetenschap gebaseerde plan kunnen ontwikkelen.

Het is belangrijk voor Chiquita dat haar doelen onafhankelijk worden gecontroleerd, zodat zowel vorderingen als verbeterpunten dienovereenkomstig kunnen worden aangepakt. Het merk werkt nauw samen met de SBTi om ervoor te zorgen dat het op schema ligt om zijn uitstoot zoals gepland te verminderen. Daarnaast heeft Chiquita verschillende certificeringen ontvangen van milieuorganisaties zoals de Rainforest Alliance en Global GAP voor haar werk om biodiversiteit en duurzame landbouw te bevorderen.

Ga voor meer informatie over het boerderijrevitaliseringsprogramma van Chiquita naar www.chiquita.com/sustainability.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link