Duurzaamheid

Chiquita belooft 10 jaar extra bescherming aan het Nogal-reservaat ter ere van het 20-jarig jubileum

Duurzaamheid

februari 12th 2024 ・ 5 Leestijd in min

Als onderdeel van haar missie om de gemeenschappen en het land waaruit de bananen groeien te behouden, heeft Chiquita een extra 10 jaar bescherming van het Nogal-reservaat toegezegd, volgens het laatste uitvoeringsbesluit van de regering van Costa Rica. Het Nogal-reservaat werd opgericht als een privéreservaat voor wilde dieren als gevolg van een gezamenlijke inspanning van Chiquita en een deel van haar klanten, en viert dit jaar haar 20-jarig jubileum.

Chiquita werkt al bijna 2 decennia aan bosconnectiviteit, behoud van biodiversiteit en wetenschappelijk onderzoek. Het Nogal-reservaat, opgericht in 2004 als een alliantie van biodiversiteit, ligt tussen de Sucio-rivier en een bananenplantage in Puerto Viejo de Sarapiqui, Costa Rica, en bestaat uit drie bosfragmenten die verbonden zijn door de Nogal-La Selva Local Biological Corridor. Deze connectiviteit is in wezen de ‘snelweg’ tussen het bos en privébeschermingsgebieden die het behoud en de biodiversiteit op lange termijn bevordert.

Nog eens 10 jaar extra bescherming toezeggen aan het Nogal-reservaat is een andere manier om te laten zien dat Chiquita zich echt inzet voor de bescherming van de biodiversiteit. Dit decreet stelt Chiquita in staat om vooruitgang te blijven boeken in de richting van een positieve impact op het milieu dat onze bananen verbouwt, terwijl tegelijkertijd wordt gestreefd naar een model van samenwerking in de bananenindustrie voor het behoud van de biodiversiteit.

Peter Stedman, Directeur Duurzaamheid bij Chiquita

Met steun van de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking, de Costa Ricaanse regering Rainforest Alliance en enkele van onze klanten heeft Chiquita een verscheidenheid aan duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd ter ondersteuning van milieubehoud en -educatie, resulterend in de bescherming van meer dan 720 planten- en 330 diersoorten binnen de 257 hectare land van het reservaat.

Dit decreet is de laatste van vele manieren waarop Chiquita laat zien zich blijvend in te zetten voor duurzaamheid. Al bijna 3 decennia lang leidt Chiquita de industrie op het gebied van duurzaamheidspraktijken door middel van haar ‘Behind the Blue Sticker’-benadering van het bedrijfsleven. Bekijk voor meer informatie over de milieu-toewijding van Chiquita het Duurzaamheidsrapport van het merk, dat de aandacht vestigt op zowel de al lang bestaande initiatieven die duurzaamheid van boerderij tot tafel ondersteunen, waaronder het ’30BY30′-programma voor koolstofreductie.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link