Duurzaamheid

Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Chiquita is betrokken bij het realiseren van onderwijsmogelijkheden voor de kinderen in de omgeving van de plantages.

«Wij geloven dat we de grootste impact kunnen hebben op de gezinnen en gemeenschappen van onze werknemers door kinderen toegang tot onderwijs te geven», aldus Andrew Biles, CEO van Chiquita.

Op 16 maart nemen we de volgende stap in de richting van het nakomen van deze toezegging: het bedrijf is van plan het land van alle scholen in Sarapiquí te schenken aan het Ministerie van Onderwijs van Costa Rica. Op deze scholen volgen ongeveer 400 kinderen onderwijs. De scholen zijn allemaal gelegen in gebieden waar de arbeiders van Chiquita wonen. Met deze schenking kan het ministerie van Onderwijs investeren in de infrastructuur van de scholen.

Resultaat van langetermijnplanning samen met het ministerie van Onderwijs

Met deze gift komen de nieuwe eigenaren en het nieuwe management van Chiquita een belofte na die in 1993 werd gemaakt. Dit was het jaar waarin de bananenteelt in Sarapiquì van start ging. Chiquita heeft zich vanaf het allereerste begin ingezet voor onderwijs voor de kinderen van arbeiders. Daarom bouwde het bedrijf scholen in het gebied en werd besloten het land te schenken op 16 maart 2018. De minister van Onderwijs, mevrouw Sonia Marta Mora en Raúl Gigena, directeur Human Resources bij Chiquita en Wagner Beig, Chiquita directeur Landbouw zal het schenkingscontract ondertekenen tijdens een feest in de Finca Cocobolo in Sarapiquí. We verwachten dat veel arbeiders en werknemers aanwezig zullen zijn bij deze gebeurtenis.

Een van de vele acties van Chiquita met als doel kinderen toegang tot onderwijs te geven

Binnen tien jaar zullen alle kinderen in de bananenproducerende gebieden toegang tot goed basisonderwijs hebben.

Andrew Biles, CEO van Chiquita, verklaart: "We steunen gemeenschapsprojecten met investeringen in infrastructuur van de scholen. We geven kinderen toegang tot onderwijs, creëren milieubewustzijn en bevorderen sociale empowerment. "Chiquita is ervan overtuigd dat door kinderen toegang te geven tot basisonderwijs een positieve, dit een langdurige impact heeft op de gemeenschappen. Dit is niet alleen goed voor de samenleving, maar ook voor de kwaliteit van werken die Chiquita verwacht.

Overzicht van de vooruitgang die in de afgelopen jaren is geboekt:

  • In 2017 bereikte Chiquita de volgende mijlpalen: 24 scholen ondersteund, materialen en apparatuur geschonken en de infrastructuur van gebouwen (schilderwerk, dak, beveiliging, badkamers en meer) verbeterd.
  • Chiquita is van plan om tegen 2020 100 scholen te ondersteunen en 20.000 kinderen toegang tot onderwijs te geven door scholen te bouwen en renoveren, lesmaterialen te verstrekken en lessen aan te bieden. Chiquita begint met proefprojecten in Costa Rica en Panama op haar eigen plantages en zal deze projecten uitbreiden naar.
  • Elke Chiquita-medewerker krijgt de mogelijkheid om 1 dag betaald werk te schenken voor de bouw en renovatie van scholen en/of te helpen bij het lesgeven.
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica - 5
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica - 6
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica - 7
Chiquita schenkt land voor het bouwen van scholen aan het ministerie van onderwijs van Costa Rica - 8
  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link