Keukenprinsen En -Prinsessen

Kies voor een gezond ontbijt met onze bananenrecepten

Keukenprinsen En -Prinsessen

april 2nd 2020 ・ 10 Leestijd in min

Zeven dagen per week drie maaltijden per dag vinden voor het hele gezin die ook nog eens eenvoudig te maken zijn, kan een flinke uitdaging zijn. Zeker als je in quarantaine zit.

Zeker voor het ontbijt ben je vaak gauw door je ideeën heen, maar voor een gezond ontbijt kunnen de veelzijdige, heerlijke Chiquita bananen je uit de brand helpen. Bananen zijn namelijk een voedzame, gezonde en kaliumrijke vrucht boordevol vitamines en voedingsstoffen om het lichaam perfect te ondersteunen. Ze zijn het ultieme veelzijdige fruit dat aan absoluut elk ontbijt kan worden toegevoegd om het beter te maken. En ze geven jou en je gezin ook nog eens alle energie om de dag door te komen. Of je nu van gezonde ontbijtsmoothies met banaan houdt, de voorkeur aan een heerlijk bananenbrood geeft of toch gaat voor een klassiek kommetje yogurt met muesli en banaan, wij hebben een weekmenu met Chiquita-ontbijtjes bedacht om jou tijd te besparen en de vroege uurtjes net even wat makkelijker te maken. Het menu is zo in te voegen in je routine om lekker actief te blijven. Doe je inspiratie op met onze ontbijtideeën en geniet ervan!

Raak geïnspireerd en ga de hele week voor gezonde ontbijtvoeding met deze bananenrecepten

MAANDAG: Om de week boordevol vitamines en mineralen te beginnen zet je deze kleurrijke, veganistische ‘rainbow bowl’ op tafel. Een kom fruit met alle kleuren van de regenboog, die jou volop energie en voedingsstoffen geven voor een goed begin van de dag.

Veganistische regenboogkom met Chiquita banaan en vers fruit

DINSDAG: Deze geweldige gezonde variant van één van Amerika’s favoriete toetjes bedekt de klassieke, smakelijke Chiquita banaan (in de lengte doorgesneden) met rood fruit en wat pindakaas. Een kleurrijk eiwitrijk ontbijt of een heerlijke  ochtendsnack die je een handomdraai op tafel tovert.

Chiquita bananensplit met rood fruit en pindakaas voor het ontbijt

WOENSDAG: Deze Chiquita bananenpannenkoeken met havermout zijn luchtig, smeuïg en fruitig. Een goede manier om het gezin voor te bereiden op de tweede helft van de week. Met wat Chiquita bananenchips en rood fruit als beleg houd je elke zoetekauw op een gezonde manier tevreden.

Gemakkelijke Chiquita bananenpannenkoeken met gemengd rood fruit en bananenchips

DONDERDAG: Liever alle gezondheidsvoordelen en energiegevers in één smaakvolle kom? Kies dan zeker dit snel te bereiden, makkelijke en gezonde ontbijt. Dit recept is een mengeling van vitaminerijk fruit, waaronder Chiquita bananen, yoghurt en pecannoten om het allemaal lekker knapperig te maken.

Gezonde fruitsalade met organische Chiquita banaan en muesli-bananenyoghurt

VRIJDAG: Dit recept moet wel even de avond ervoor voorbereid worden, maar de geweldige smaak maakt het dubbel en dwars waard! Schep yoghurt, zelfgemaakte muesli en Chiquita bananenplakjes gelaagd in potten voor een goed vullende lekkernij die ’s ochtends in slechts 10 minuten klaar is.

Ontbijt van bananenmuesli in een pot

ZATERDAG: Deze wafels zijn het perfecte ontbijt voor met het hele gezin en bevatten zowel in het beslag als er bovenop smeuïge Chiquita bananen. Is er iets beters dan dat?

Wafels met Chiquita bananen, bosbessen en slagroom

ZONDAG: Voor een speciaal ontbijt zijn deze lekkere, zachte bananenpannenkoeken een geweldige, gezonde manier om de dagelijkse routine te doorbreken en overrijpe bananen op te maken. Bedek met ahornsiroop voor de echte zoetekauwen.

Zelfgemaakte pannenkoekjes met Chiquita bananen en bosbessen

Chiquita’s smakelijke bananenontbijtjes helpen je de dag gezond en actief te beginnen, met elke ochtend een ander recept dat bij jouw dagelijkse routine past. Bovendien kun je op deze manier je Chiquita bananen in elk stadium van rijpheid gebruiken gedurende de week om verspilling zoveel mogelijk te voorkomen. Geniet van je ontbijt en wees voorzichtig.

Blijf veilig, blijf positief, blijf thuis

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link