Duurzaamheid

In de strijd voor duurzaamheid en tegen bananenziekte

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Op 28 juli heeft Chiquita toonaangevende wetenschappers bij elkaar gebracht om op de ICPP-bijeenkomst TR4, een ziekte die onze bananen bedreigt, aan te pakken. Hier deelden wetenschappers van over heel de wereld hun onderzoek naar TR4 met elkaar.

Het ICPP-congres wordt elke 5 jaar georganiseerd en is één van de grootste internationale bijeenkomsten over plantenziektekunde. Deze bijeenkomst is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van nieuwe strategieën en om ervoor te zorgen dat wereldwijd vooruitgang wordt geboekt. We hebben deze bijeenkomst nodig om uitwisseling en het debat te faciliteren over de harde realiteit van de bananensector: de TR4-bedreiging.

Op de bijeenkomst hoorden de deelnemers wat de laatste status is met betrekking tot TR4 en werd benadrukt hoe noodzakelijk het is om een oplossing te vinden. Wetenschappers bespraken de oplossingen die zijn verkend en waartoe dit heeft geleid. Ze keken in de eerste plaats naar ideeën voor de formulering van nieuwe theorieën, in de hoop TR4 voorgoed een halt toe te roepen.

Met de nadruk op de urgentie, heeft het ICPP-congres het duidelijk gemaakt aan alle deelnemers, dat het van essentieel belang is dat we een internationale coalitie bouwen voor een duurzame bananenteelt. Daarvoor moeten alle belanghebbenden in de logistieke keten erbij worden betrokken en moet elke bedreiging in ogenschouw worden genomen.

Vanwege het gebrek aan bewustzijn en inzicht, is de bananensector in het verleden niet opgetreden om de duurzaamheid van bananen te waarborgen. Eigenlijk heeft de sector bijgedragen aan de verspreiding van ziektes. In onze globaal verbonden wereld, is het vrij gemakkelijk geweest voor deze ziekte om vrijwel elke uithoek van de wereld te bereiken.

Voorop in de strijd tegen de bananenziekte

Wat is Chiquita’s plan tegen bananenziektes?

Chiquita heeft besloten voor een actieve betrokkenheid in het proces om een oplossing te vinden voor bananenziektes en is van plan om andere belanghebbenden te beïnvloeden om ook voor een verandering te zorgen. Met trots kunnen we zeggen dat we onze visie hebben veranderd. Onze nieuwe visie is relevant en broodnodig. De focus ligt bij een aanhoudende en gediversifieerde bananenteelt, met aandacht voor de klant en voor het milieu.

Tot op de dag van vandaag is er helaas nog maar weinig inzicht in de epidemiologie. Maar als we de handen ineen slaan, kunnen we vooruitgang boeken op het gebied van duurzame landbouw en bananenteelt in het specifiek. Chiquita wordt de toonaangevende kracht in de sector, en streeft daarbij naar samenwerking, uitbreiding, innovatie en verjonging van de totale bananensector in de strijd tegen TR4.

Door duurzaamheid en onze strijd tegen bananenziekten steeds weer op de agenda te plaatsen, nemen wij onze verantwoording en roepen we realistisch op tot actie. En zorgen we ervoor dat jij van onze heerlijke gezonde snack kan blijven genieten!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link