Keukenprinsen En -Prinsessen

Vier de liefde met deze drie Valentijnsdag-recepten met Chiquita-bananen

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Van deze geweldige recepten met Chiquita-bananen gaat je hartje sneller slaan!

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wil je jouw allerliefste op de dag van de liefde eens in het (tropische) zonnetje zetten? Verwen jouw schat dan met een verrassing om van te watertanden. Koken is leuk, zeker als je het met hart en ziel doet. En als je Chiquita-bananen gebruikt, kook je nog gezond ook. Als je iets lekkers met bananen op tafel zet, geef je daarnaast een gezonde draai aan jouw etentje. Als dat geen liefde is!

Fruitsalade in de vorm van een hart voor Valentijnsdag

Voor dit recept heb je Chiquita-bananen, watermeloen en een klein, hartvormig steekvormpje nodig. Met deze salade laat je zien hoeveel je om je schat – en om zijn of haar gezondheid – geeft. Steek een hartje uit elk plakje banaan. Meng daarna het uitgestoken stukje banaan en de buitenste rand ervan met de hartvormige stukjes watermeloen die je uit de plakken watermeloen hebt gestoken. Geniet van de heerlijke combinatie van smaken, structuren en kleuren. Voeg aardbeien toe en garneer met munt voor een zalige traktatie.

Warme roze chocolademelk met Chiquita-banaan

Dit is het ultieme romantische verwennerijtje voor Valentijnsdag. Deze chocolademelk is zo vol en romig van smaak dat je lief zich de koning (of koningin) te rijk zal voelen. Doe melk en stukjes witte chocolade in een pan en verwarm het mengsel tot de chocolade is gesmolten. Voeg er daarna een paar druppels rode voedingskleurstof en een gesneden Chiquita-banaan aan toe. Pureer tot het mengsel glad is. Schenk de drank in mokken, garneer met een toef slagroom en hartvormige plakjes banaan en… geniet!

Chiquita-bananenpannenkoekjes voor Valentijnsdag

Begin Valentijnsdag goed (en zoet) met een stapel bananenpannenkoekjes die je in een handomdraai op tafel zet! Meng de geprakte bananen, gesmolten boter, eieren, karnemelk en honing door elkaar. Voeg bloem, suiker, rijsmiddel en zout toe voor een perfect beslag. Leg in een pan met gesmolten boter een hartvormige steekvorm om het beslag in vorm te houden (nadat het even heeft gerust). Serveer de pannenkoeken daarna met heel veel liefde! Garneer met hartvormige stukjes banaan en slagroom. Als dat geen speciale valentijnsboodschap is…

Chiquita-bananen hebben veel goeds te bieden – denk aan de heerlijke romige smaak, vezels, vitaminen en mineralen saar dit klein stuk fruit barstensvol mee zit – het is daarom geen wonder dat er overal ter wereld van ze wordt gehouden. Vier deze Valentijnsdag de liefde door een tros te delen met je geliefde!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link