Keukenprinsen En -Prinsessen

Ontdek onze tips om het beste bananenbrood te maken

Keukenprinsen En -Prinsessen

december 2nd 2020 ・ 5 Leestijd in min

Bananenbroodrecepten zijn meestal makkelijk aan te passen, maar er IS een geheim aantal bananen dat je nodig hebt voor het perfecte bananenbrood...

Bakken kan vaak een exacte wetenschap zijn wat een beetje ontmoedigend kan zijn. Vooral voor mensen die net beginnen met bakken, maar ook voor zij die het perfecte recept maar niet kunnen vinden. Het mooie van bananenbrood en de meeste bananenbroodrecepten is dat als het op bananen aankomt, het makkelijk aan te passen is wat voor soort bananen je moet gebruiken (en zelfs hoeveel). Vrees niet langer als je wordt gevraagd om een gezonde snack te maken. Wij hebben een aantal tips voor je om het beste bananenbrood te bakken, over hoe rijp je bananen moeten zijn, over hoe je je bananen moet bewaren en we bieden je ook nog een geweldig recept voor het perfecte bananenbrood. Zo weet je zeker dat je jezelf, je gezin of wie dan ook blij maakt met deze heerlijke gezonde snack. Wist je bijvoorbeeld dat er er een geheim aantal bananen is dat je nodig hebt voor het PERFECTE bananenbrood? Lees snel verder, ga voor een veganistisch bananenbrood, een gezond (of wat minder gezond) bananenbrood en sla de plank nooit meer mis.

HowManyBananasMakeTheBestBananaBread

Hoe rijp moeten mijn bananen zijn?

Veel mensen denken ‘hoe rijper hoe beter’ als het aankomt op het maken van bananenbrood. Maar de waarheid is dat je echt elke banaan kunt gebruiken – zolang hij maar niet supergroen is. Als je bananen bruin (of zelfs zwart) zijn, onthoud dan dat je ze kunt schillen en invriezen om later in een bananenbroodrecept te gebruiken. Rijpe bananen zijn meestal zoeter – zoveel recepten vragen om ‘overrijpe’ bananen – maar dat is niet echt nodig. Wil je trouwens meer weten over de kleur van bananen, lees dat onze blog over groene, gele en bruine bananen eens!

Wat moet ik doen als ik geen volledig rijpe bananen heb?

Als je bananen niet zo rijp zijn als je zou willen voor je bananenbroodrecept, kun je je minder rijpe (meer groene) bananen altijd 20 minuten in een oven op lage temperatuur (150°C) zetten om ze een beetje zachter te maken.

Hoe moet ik mijn bananen bewaren?

De beste manier om je Chiquita bananen te bewaren is in een fruitschaal of aan een hangende haak op kamertemperatuur. Stop een groene banaan nooit in de koelkast, want dan rijpt hij niet en wordt de schil zwart. Als je wilt voorkomen dat je bananen te snel bruin worden, kun je wat tijd rekken door de kroon (waar de bananen samenkomen) met aluminiumfolie te bedekken.

Hoe maak ik het perfecte bananenbrood?

Je bent nu aangekomen bij het belangrijkste deel van deze pagina! Chiquita’s grootste geheim voor het perfecte bananenbrood is…. tromgeroffel… .. ons eigen “Chiquita beste bananenbroodrecept“. Dit klassieke bananenbroodrecept bevat HET perfecte aantal bananen dat je nodig hebt voor een perfect bananenbrood, elke keer weer.

Best veganistisch Chiquita bananenbrood

Voor dit klassieke bananenbroodrecept is VIJF het ‘magische aantal’ bananen van standaardformaat dat je nodig hebt. Het recept vereist vier zeer rijpe bananen voor het beslag en een volledig rijpe banaan voor de garnering. Voor de vier zeer rijpe bananen geldt: hoe bruiner de schil, hoe beter. Voor de volledig rijpe banaan is een vrucht met een felgele schil of een paar ‘suikervlekken’ perfect. Daarnaast heb je ook het volgende nodig:

80ml zonnebloemolie

200g tarwebloem

150g kristalsuiker

1 tl bakpoeder

1 tl zuiveringszout

1 tl kaneel

1 snufje zout

  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Dit is een klassieke standaardtemperatuur voor veel gebakken recepten.
  • Stap 2: Pureer de vier zeer rijpe Chiquita bananen in een kom met een vork en voeg de rest van de ingrediënten toe totdat ze goed zijn verwerkt. Dit is een van de leukste dingen aan dit recept. In andere recepten zou je twee of zelfs drie aparte kommen nodig hebben – een voor de gepureerde banaan en nog eens twee voor de natte en droge ingrediënten – maar dit recept is heel eenvoudig en hierdoor heb je minder rommel om op te ruimen.
  • Stap 3: Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Om de klassieke vorm van bananenbrood te krijgen, heb je een standaard broodblik nodig. Tegenwoordig zijn er tal van geweldige antiaanbak- en zelfs siliconenblikken op de markt, maar we raden toch aan om het blik te bekleden met bakpapier om het brood makkelijk te kunnen verwijderen.
  • Stap 4: Schil de banaan voor de garnering en snijd hem in de lengte doormidden. Leg de twee stukken voorzichtig op het beslag en bak ongeveer 50-60 minuten. Test of hij gaar is door een prikker in het midden van het bananenbrood te steken en als het er schoon uitkomt, is je bananenbrood klaar! Nu hoef je dit gezonde tussendoortje alleen nog maar op te eten.

Dus nu weet je het geheime aantal bananen om (Chiquita’s) beste bananenbrood te maken! En niet te vergeten, enkele handige tips om bruine bananen in te vriezen en indien nodig groene bananen te rijpen. Doe je inspiratie op met onze bakgids voor bananenbrood, ga nu op pad, haal een paar trossen Chiquita bananen en bakken maar. Wij helpen je!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link