Keukenprinsen En -Prinsessen

Mugcake-recepten met Chiquita bananen

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 3rd 2021 ・ 3 Leestijd in min

Als je trek hebt in cake, maar je hebt geen tijd of energie om er een te bakken, wat is dan je beste optie? Een mugcake met Chiquita banaan!

Met een beetje hulp van die handige keukengadget, de magnetron, maak je een eenpersoonsportie in minder tijd dan er nodig is om je aan te kleden. Dit verklaart waarom toetjes je favoriete mokken overnemen (sorry koffie) – en wie weet straks ook het ontbijt, de lunch en het avondeten. Waarom ook niet?

Ondanks zijn reputatie als apparaat om restjes mee op te warmen, is de magnetron een geweldig hulpmiddel om ongelooflijk snel een cake te bereiden. Mugcakes uit de magnetron zijn fantastisch: eenvoudig te bereiden, weinig keukenspullen nodig en je bent in een piep klaar – zo maak je moeiteloos iets speciaals.

Zoals je zult zien, zijn Chiquita bananen het perfecte ingrediënt voor deze kleine cakes. Ze zitten boordevol belangrijke vitamines en mineralen envoegen een fantastische smaak, zachtheid en textuur toe. Hieronder hebben we een aantal geweldige receptideeën om jou te helpen aan het beste, snelste toetje aller tijden. Alle recepten zijn voor twee mokken, en vergeet niet de “tandenstoker-test” te gebruiken om te controleren of de cakes klaar zijn!

Chiquita bananenbrood in een mok

Als je niet kunt wachten om je vrienden te laten zien hoe goed jij bent in bananenbrood maken, dan is dit de perfecte oplossing. Maak gewoon een snelle mok Chiquita bananenbrood voor jezelf om te bewijzen dat je een briljante bakker bent!

Dit recept is voor twee mokken met brood – en het duurt maar vijf minuten om te bereiden. Een gepureerde banaan, gesmolten boter, kaneel, honing en een losgeklopt ei vormen de basis voor een geweldig bananenbrood. Stop de mix gewoon een minuut op de hoogste stand in de magnetron en (zoals bij alles wat je in magnetron bakt) als het beslag nog een beetje nat is, stop het er dan nog eens 30 seconden in. Het resultaat zal je verrassen!

Chiquita banaan Chocoladekoekjescake – in een mok

We zien niet in waarom koekjes saai plat zouden moeten zijn – waarom geven we er geen leuke draai aan? Het overtreden van de regels smaakte nog nooit zo goed! Koekiemonster zou het zeker goedkeuren…

De gepureerde banaan in dit recept is echt de ster, perfect in combinatie met de chocolade stukjes, en de consistentie is precies wat je verwacht van een perfect koekje. Geniet er gewoon van.

Mok met Chiquita bananenpudding

Wie houdt er niet van een dessert met laagjes? En we beloven je dat je een hele grote lepel nodig hebt als je alle geweldige smaken van deze lekkernij in één keer wilt proeven! Afwisselende lagen van gesneden banaan en een makkelijk te maken custard worden overgoten met een vanillewafel, koekjeskruimels en slagroom, en nog meer plakjes banaan als garnering. Gekoeld is deze geweldige smaakcombinatie het perfecte zomertoetje.

Mugcake met Chiquita banaan, pecannoten en ahornsiroop

Als je gek bent op Chiquita bananen, dan is dit het recept voor jou! Met een flinke portie gehakte pecannoten en ahornsiroop die de noten- en bananensmaken perfect aanvullen, is dit de ideale cake voor iedereen die gek is op een knapperig toetje.

Er is niets beters dan een heerlijke warme bananen-mugcake op een koude dag (of een gekoeld bananendessert in de zomer). Dus vergeet de volgende keer dat je in de winkel bent niet een paar heerlijke Chiquita bananen mee te nemen en begin je reis met de mugcake – we beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link