Keukenprinsen En -Prinsessen

Ontdek bananenbroodrecepten en vier bananen

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Ben jij een echte keukenprins of keukenprinses? Vier Bananenbrooddag op 23 februari dan in stijl met Chiquita-bananen en ontdek de beste manieren om de lekkerste hapjes van deze heerlijke en gezonde snack te maken. Op onze website vind je meerdere zalige recepten voor bananenbrood. Niet alleen gezond, maar ook nog eens erg gemakkelijk om te maken! Kies je voor een Amerikaans bananenbrood met blauwe bessen om jezelf heerlijk te verwennen? Laat je je oog vallen op een smeuïg bananenbrood met appelmoes? Of ga je toch voor een gezondere variant en kies je voor veganistisch bananenbrood? Waar je ook voor kiest, hieronder vind je fantastische, net iets andere receptjes die je op deze speciale bananendag kunt uitproberen. Je zal er niet alleen jezelf, maar ook je dierbaren gegarandeerd blij mee maken.

Chiquita-bananen kunnen prima aan brood worden toegevoegd, want ze voegen smaak en vocht toe, zodat het brood een perfecte textuur heeft en niet te droog uit de oven komt. Maar bananen hebben nog veel meer voordelen. Ze zijn een goede vezelbron en zitten vol met heel veel essentiële mineralen en vitamines. Denk bijvoorbeeld aan calcium en magnesium. Het is daarnaast ook nog eens een kaliumrijke vrucht. Kies jij voor een van onze gemakkelijke bananenbroodrecepten? Dan weet je zeker dat je favoriete brood gezonder is dan een normaal brood!

Laat je oog vallen op onze beste bananenbroodrecepten

Speciaal voor jou hebben wij drie van onze favoriete recepten voor bananenbrood geselecteerd. Gezond en lekker. Je kan je vingers er wel bij aflikken. Zo weet je zeker dat je de plank niet misslaat.

Chiquita-bananenbrood met bosbessen en citroenglazuur

3 bananenbroodrecepten om bananenbrooddag te vieren

Wat is er nu beter dan een heerlijk brood met Chiquita-bananen en de zurige smaak van bosbessen? In dit recept zit kokossuiker voor extra natuurlijke zoetheid, yoghurt voor een superboost aan vocht, hartvriendelijke havermout, romige Chiquita-bananen en bosbessen. Zo geef je een supergezonde draai aan deze familiefavoriet. Wanneer het beslag wordt gebakken, worden het citroensap en de poedersuiker gecombineerd om glazuur te maken dat over het afgekoelde brood gaat.

Veganistisch, biologisch Chiquita-bananenbrood met pandan

3 bananenbroodrecepten om bananenbrooddag te vieren

Dit recept voor veganistisch bananenbrood is de perfecte manier om overrijpe Chiquita-bananen te gebruiken – in dit recept worden ze gemengd met kokosmelk en olie, ahornsiroop, amandelmelk en pandanpasta. Het mengsel wordt vervolgens aan de droge ingrediënten toegevoegd. De droge ingrediënten zijn: amandel- en rijstebloem, boekweitmeel, aardappelzetmeel, bakpoeder en kokospalmsuiker. Het brood wordt snel gebakken en als het klaar is, bestrijk je het met de ahornsiroop en strooi je er voor een zoete, knapperige topping kokosvlokken overheen. Indien gewenst, voeg je er nog munt en schijfjes banaan aan toe voor een gezonde snack die echt voldoening geeft. Het loont de moeite om naar pandanpasta op zoek te gaan. Het is een heerlijk geurig kruid uit Zuidoost-Azië met een unieke smaak en aroma, vergelijkbaar met kokos en vanille, met een vleugje roos en amandel.

Smeuïg Chiquita-bananenbrood met appelmoes

3 bananenbroodrecepten om bananenbrooddag te vieren

In dit ingenieuze recept vervangt appelmoes, de favoriete puree van iedereen, de olie, margarine of boter die meestal in bananenbroden wordt aangetroffen. Samen met twee zeer rijpe bananen zorgt dit voor een traktatie die erg lekker en extra smeuïg is. De toegevoegde smaken van kaneel, ahornsiroop, honing en volkorenbloem betekenen dat dit recept je het allerbeste in klassieke bananenbroden voorschotelt.

Verwen je dierbaren met een heerlijk en makkelijk bananenbrood

Brood bakken met Chiquita-bananen is gemakkelijk en leuk. De resultaten zijn niet alleen gezond, maar ook altijd om je vingers bij af te likken. Profiteer van Bananenbrooddag, gebruik de recepten van Chiquita en maak je dierbaren blij met een heerlijk en makkelijk bananenbrood. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vinden het bakken van bananenbrood (en het resultaat opeten trouwens ook) leuk! Laat ze dus meedoen aan het voorbereiden van je recepten.

Ben je op zoek naar recepten voor iets anders dan bananenbrood? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze andere recepten met bananen, van gezonde ontbijtgerechten en overheerlijke traktaties tot verrassende barbecuerecepten. Al onze recepten hebben een gemene deler, namelijk jouw favoriete fruit: de gezonde banaan! Ga voor meer informatie over Chiquita-bananenrecepten

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link