Keukenprinsen En -Prinsessen

Gezonde lunch ideeën Chiquita bananen

Keukenprinsen En -Prinsessen

december 1st 2020 ・ 4 Leestijd in min

Ledereen is gek op bananenbrood en gezonde bananensmoothies. Maar wist je dat je bananen ook in hartige recepten kunt gebruiken? Ontdek onze lunchideeën.

Als je aan bakken met bananen denkt, waar denk je dan aan? Bananenbrood… bananenmuffins … gezonde bananensmoothies … Toch? Dat is logisch! De onmiskenbare zoete smaak van bananen past uitstekend bij zoete bananenrecepten en toetjes.

Maar wist je dat je bananen ook in hartige recepten kunt gebruiken? Jazeker! Onze bescheiden gele helden kunnen ook in stukjes worden gesneden en toegevoegd aan vele hartige gerechten zoals curry’s, wokgerechten en salades. Dus als je op zoek bent naar nieuwe gezonde lunchideeën en gezonde lunchmaaltijden pak dan een tros Chiquita bananen en lees verder…

9 gezonde lunchideeën met Chiquita bananen

Indiase kipcurry met Chiquita banaan, bloemkool en spinazie

Laat dat afhaalmenu achterwege en maak je eigen gezonde maaltijd. Kies voor kipcurry met Chiquita bananen. Het enige wat je nodig hebt is kipfilet, wortel, bloemkool, ui, een in plakjes gesneden banaan, kokosmelk, babyspinazie en een potje Korma Indiase currypasta. Het is een snelle en makkelijke lunch die altijd beter is dan de oude bekende boterham met pinkakaas met jam!

Roerbakgerecht met garnalen en Chiquita banaan

Dit roerbakgerecht met Chiquita banaan en garnalen is niet alleen gezond, maar is ook een makkelijke en gezonde maaltijd die in slechts 15 minuten klaar is. Sappige garnalen worden gemengd met rode ui, ananas, komkommer, gember en limoen. En natuurlijk plakjes Chiquita banaan. Exotisch, makkelijk en smaakvol!

Wraps met biologische plakjes Chiquita banaan en pindakaas

Voor broodtrommels op school of werk gaat er niets boven een simpele, gezonde en heerlijke wrap. Deze schoonheden zijn gemaakt met alleen biologische Chiquita bananen en een laagje pindakaas in een zachte tortillawrap. Voeg dan voor wat extra lekkernijen cherrytomaatjes, mozzarella en kiwi’s toe voor een complete gezonde lunch.

Gezonde Thaise Curry-kokossoep met Chiquita bananen 

Deze is voor al onze vegetarische en veganistische vrienden! In slechts enkele minuten maak je deze curry klaar. Alles wat je nodig hebt is Thaise currypasta, kokosmelk, groentebouillon, een Chiquita banaan, rode paprika’s, pinda’s en koriander voor een lichte en aromatische soep om op een koude winterdag op te warmen.

Makkelijke gefrituurde Chiquita bananen

Misschien is het een luie zondag en zit je lekker bij de open haard met een goed boek? Klinkt als de perfecte dag om te genieten van deze gefrituurde bananen! En ze doen het ook doordeweeks goed als gezonde lunchboxsnack! Schil en snijd de bananen in de lengte en doop ze in een beslag van bloem, melk en ei. Bak ze in plantaardige olie tot het beslag goudbruin wordt en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Voeg wat poedersuiker en kaneel toe – en een bolletje ijs als je extra lekker wilt genieten!

Chiquita banaan- garnalensalade

Een hete zomerdag vraagt om een koele, verfrissende salade – en hebben we iets lekkers voor je! Bak voor deze zomersalade wat licht gekruide garnalen en banaan en strooi ze op een bedje van plakjes tomaat, babyspinazie, avocado, wortel, paprika en plakjes komkommer. Besprenkel met wat vers limoensap en genieten maar! Een echt tropische (en gezonde) traktatie en tegelijkertijd een gezonde caloriearme maaltijd.

Gefrituurde gemarineerde garnaal met erwtjes, rijst en gefrituurde banaan

Deze gezonde lunch is superlicht en smakelijk en kost slechts 15 minuten om klaar te maken. Een heerlijke melodie van gember, knoflook, chilipepers, sojasaus, garnalen en bananen – geserveerd op een bedje van rijst en erwtjes – zorgt voor een heerlijke hartige lunch met die onmiskenbare toegevoegde smaak van Chiquita bananen.

Banaan-mango salsa met witvis

Dit idee voor een gezonde lunch is bijna zorgwekkend lekker en daar wil je alleen maar meer van… Je bent bij deze gewaarschuwd! Om het te maken, meng je stukjes mango, plakjes banaan, paprika, chilipeper, rode ui en fijngehakte koriander met licht gebakken witvis. Serveer met tortillachips of een salade – en misschien met een verfrissende cocktail als het weekend is!

Arroz a la Cubana

Dit bananenrecept is traditioneel een ontbijt of lunchmaaltijd en is superlekker en gezond. Om het te maken bak je knoflook, paprika en wortels samen in een pan. Plaats dan de licht gebakken groenten met gekarameliseerde bananen en gebakken eieren op een bedje van dampende hete rijst voor een stevige gezonde maaltijd met ongelofelijke smaken!

Heb je honger of trek voor de lunch? We zijn er voor je! Nu heb je 9 geweldige nieuwe gezonde lunchideeën met onze mooie kromme gele vrienden in de hoofdrol. En vergeet niet dat bananen niet alleen lekker zijn, maar ook nog boordevol zitten met vitamines en mineralen, vezels en goede natuurlijke, langdurige suikers. Voeg ze toe aan een snelle en gezonde lunch op een doordeweekse dag en je bent voor de rest van de dag klaar.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link