Duurzaamheid

Chiquita bekroond voor haar duurzaamheid

Duurzaamheid

juli 13th 2020 ・ 4 Leestijd in min

Chiquita blijft zich sterk maken voor milieubescherming, duurzaamheid, biodiversiteit, ontwikkeling en onderwijs.

Voor het twaalfde jaar op rij bekroonde het ecologische Blauwe Vlag-programma Chiquita met een prijs in de categorie ‘Natuurlijke Ruimtes’. Een bijzondere waardering voor de milieu-inspanningen in het Nogal Natuur- en Gemeenschapsreservaat in Costa Rica.

Het programma van Chiquita in het Nogal-reservaat staat onder toezicht van verscheidene Costa Ricaanse autoriteiten en stimuleert de bescherming van de ecologische en sociale landschappen in het hele land. Voor een onderscheiding moeten organisaties voldoen aan een hoge beoordelingsnorm voor bijvoorbeeld efficiënt energieverbruik, afvalbeheer, waterkwaliteit en gebruik van organische en biologisch afbreekbare elementen. Allemaal tellen ze mee voor Chiquita’s inzet voor duurzaamheid.

Nogal bevindt zich in de Meso-Amerikaanse biologische corridor in Centraal-Amerika, de op twee na grootste hotspot voor biodiversiteit ter wereld. In 2004 richtten Chiquita en een deel van haar klanten het Nogal-reservaat op met als doel de biodiversiteit in deze bloeiende gemeenschap te beschermen én te verbeteren. Door de jaren heen implementeerden Chiquita en haar partners verschillende duurzaamheidsinitiatieven om zowel de natuur als de lokale gemeenschap te ondersteunen binnen de 257 hectare land van Nogal.

NOGAL_Areal Nogal_credits Ana Laura Masis
Nogal-gebied (CREDITS: Ana Laura Masis)
NOGAL_Nogal Kantoor_credits Ana Laura Masis
Nogal-kantoor (CREDITS: Ana Laura Masis)

Chiquita is vereerd om de Blauwe vlag-onderscheiding voor het 12e jaar op rij te ontvangen. Het versterkt onze toewijding aan het bevorderen van de biodiversiteit bij alle activiteiten. Als leider in de AGF-industrie erkennen we onze verantwoordelijkheid om op te treden als een ‘goede buur’ voor de boerengemeenschappen waarin we onze bananen telen. En we hopen een positief voorbeeld te zijn voor verantwoordelijke productie.

Raul Gigena Pazos, directeur Human Resources en Duurzaamheid bij Chiquita

De inspanningen van Chiquita dragen bij aan de overkoepelende ‘Behind the Blue Sticker’-aanpak van het merk. Deze aanpak, die in alle activiteiten terugkomt, omvat partnerschappen met belangrijke organisaties om duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken te bevorderen. Van de boerderijen waar Chiquita-bananen groeien tot aan de schappen van de supermarkt.

Download hier het bijgewerkte duurzaamheidsverslag van Chiquita voor meer informatie over de inspanningen van ons bananenmerk op milieugebied.

Logo met Blauwe Vlag

De aandachtsgebieden van Chiquita in Nogal

Chiquita zet zich overal ter wereld in voor duurzaamheid. In het Nogal-reservaat heeft Chiquita een aantal belangrijke aandachtsgebieden op het vlak van duurzaamheid en biodiversiteit. Deze aandachtsgebieden zijn: het beschermen van de 720 planten en 339 gewervelde diersoorten in het reservaat, het bevorderen van herbebossing om een veilige schuilplaats voor dieren in het wild te creëren en bescherming te bieden tegen natuurrampen, en om de gemeenschap te ondersteunen door educatieve programma’s aan te bieden en de infrastructuur uit te breiden om aan de behoeften van lokale gemeenschapsleden te voldoen. Chiquita heeft geholpen bij het ontdekken van nieuwe soorten, het planten van meer dan 20.000 bomen, het geven van onderwijs aan meer dan 30.000 studenten en boeren, en het helpen bouwen van een schoolkantine, een openluchtsportschool en een bibliotheek met internettoegang voor de gemeenschap.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link