Duurzaamheid Nieuws

Chiquita viert Wereldkinderdag

Duurzaamheid Nieuws

november 10th 2020 ・ 8 Leestijd in min

Kinderen zijn onze toekomst. Er is geen beter moment om onze dierbare kleintjes in het zonnetje te zetten dan op 20 november, Wereldkinderdag!

Kinderen (en hun ouders) zijn al jarenlang gek op Chiquita bananen. Het is de ideale snack om energie op te doen voor het drukke leven dat zij leiden. Daarnaast zijn ze natuurlijk, makkelijk mee te nemen, superlekker en van topkwaliteit.

Wereldkinderdag viert de aanneming van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Het is een dag om de noodzaak van het verbeteren van het welzijn van kinderen over de hele wereld te promoten, hen te beschermen tegen het kwaad en actie te ondernemen om een betere wereld voor hen op te bouwen. Bij Chiquita streven we ernaar onze rol te spelen bij het beschermen van hun toekomst door zo duurzaam mogelijk te zijn.

Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat onze activiteiten de kinderrechten in de gemeenschappen waarin we werken respecteren. Over de hele wereld tonen kinderen hun kracht en leiderschap door te pleiten voor een duurzamere wereld voor iedereen. We dringen er dus bij iedereen op aan om zich bij hen aan te sluiten, voort te bouwen op de vorderingen en ons opnieuw in te zetten om kinderen op de eerste plaats te zetten: voor elk kind, elk recht.

Chiquita_kinderen_duurzaamheid

We zijn al vanaf het begin intensief betrokken bij de rechten van kinderen omdat we geloven in het investeren in toekomstige generaties. Bijvoorbeeld, als onderdeel van ons initiatief Wees een goede buur – onze betrokkenheid bij de gemeenschappen waarin onze medewerkers leven – ondersteunen we de opleiding van de kinderen van onze medewerkers, investeren we in schoolinfrastructuur en bieden we schoolpakketten aan.

Elk jaar verdelen we meer dan 3.300 schoolpakketten onder de kinderen van onze medewerkers in de tropische gebieden waar onze bananen groeien, zoals Guatemala, Honduras en Costa Rica. De schoolpakketten ondersteunen kinderen met een deel van het materiaal dat ze nodig hebben om uit te blinken in het onderwijs en hoop te hebben voor hun toekomst. Chiquita is al decennialang wereldleider in het uitbannen van kinderarbeid in de sector: de situatie wordt voortdurend beoordeeld en gecertificeerd door externe auditors zoals Rainforest Alliance en SA8000.

De benadering van Chiquita om lokale gemeenschappen te ondersteunen is ingebed in onze duurzaamheidsaanpak ‘Behind the Blue sticker ‘. Ga voor meer informatie naar: https://www.chiquita.nl/duurzaamheid/

Chiquita_kinderen_duurzaamheid 2

We hebben kinderen geïdentificeerd als onze meest kwetsbare groep van belanghebbenden en hebben opdracht gegeven voor de eerste effectbeoordeling van kinderrechten van de sector op onze boerderijen in Costa Rica en Panama. We werken samen met een mensenrechten-adviesbureau om de beoordelingsinstrumenten van UNICEF voor de effecten af te stemmen op onze context. We onderschrijven de Children’s Rights and Business Principles (CRBP) die zijn ontwikkeld door UNICEF, het Global Compact-initiatief van de VN en Save the Children volledig.

Een heerlijke Chiquita banaan zit boordevol essentiële vitamines en voedingsstoffen, waaronder vitamine B6, oplosbare vezels, mangaan en kalium, om hun lichaam en hun verbazingwekkende verbeeldingskracht te voeden. We begrijpen dat onderwijs, gezondheid en toegang tot spel essentieel zijn voor de toekomst van een kind en we zijn er trots op dat Chiquita en onze bananen, met hun heerlijke smaak en topkwaliteit, een belangrijke rol kunnen spelen om ervoor te zorgen dat kinderen overal toegang hebben tot gezond voedsel en de best mogelijke toekomst.

Ga voor meer informatie naar https://www.chiquita.nl/duurzaamheid/

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!