Duurzaamheid

Chiquita renoveert de staatsschool in Birichiche

Duurzaamheid

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Leerlingen van de staatsschool in de gemeenschap Campo Birichiche in El Progreso gaan nu naar een veilige en gezellige school.

Chiquita heeft een serie verbeteringen aangebracht aan de infrastructuur van de school. Zo zijn de sanitaire voorzieningen, het schilderwerk, de daken en de podiumvloer gerepareerd, is er een trap naar de eerste verdieping geplaatst en een hek om het terrein gezet om een veilige omgeving voor de leerlingen te creëren.

Chiquita bevordert sporten en heeft daarom geïnvesteerd in twee voetbaldoelen, grasmaaiers en een kalkwagen.

Deze investering sluit aan op de tweede pijler van duurzaamheid van Chiquita, die gericht is op “Een goede buur zijn” en laat zien dat het bedrijf een positieve en langdurige impact wil hebben in de gemeenschappen waarin het actief is door te investeren in sociale projecten die bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, zoals toegang tot onderwijs.

“We willen een goede buur zijn en een positieve bijdrage leveren in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Raúl Gigena Pazos, directeur HR van Chiquita, zegt 'We zetten ons in voor het tot stand brengen van ontwikkeling, en wij zijn ervan overtuigd dat een investering in kinderen en scholing in de toekomst zijn vruchten af zal werpen.'

De gemeenschap Campo Birichiche bevindt zich in de buurt van de plantage Ameribi. Dit is een van de plantages van Chiquita in Honduras. In totaal gaan er 150 kinderen uit deze gemeenschap naar de plaatselijke school en bijna de helft van deze leerlingen bestaat uit kinderen van medewerkers van Chiquita.

De school werd in 1950 door Chiquita gebouwd en werd in 1999 een staatsschool.

“De school was er slecht aan toe. Daarom is de financiële bijdrage van Chiquita voor het renoveren van ons leercentrum voor ons van groot belang. Er is al jaren geen bedrijf geweest dat heeft willen investeren in de renovatie," zegt de schooldirecteur, Abner Roberto Rubio.

“De kinderen gaan met meer plezier naar school en ook de ouders waarderen de opknapbeurt enorm. Er zijn zelfs kinderen van andere scholen die nu al proberen om voor volgend jaar een plekje op onze school te bemachtigen omdat ze zien hoe prachtig onze school is," voegt Rubio daar vol trots aan toe.

De officiële opleveringsceremonie vond op donderdag 18 oktober plaats. Vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs van het district en ambtenaren van het departement van Sociale ontwikkeling en Public Relations van de gemeente El Progreso waren hierbij aanwezig.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link