Keukenprinsen En -Prinsessen

Vier de zomer met een banaan op de BBQ

Keukenprinsen En -Prinsessen

augustus 6th 2020 ・ 8 Leestijd in min

Voor veel vrienden en families die 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden zien veel zomerse activiteiten er anders uit. Daarom biedt Chiquita vier nieuwe snelle en gezonde dessertrecepten voor op de barbecue om je op te verheugen.

De recepten waarin je Chiquita bananen moet grillen,  geven een eigen draai aan klassieke zomerse lekkernijen. Daarmee maakt Chiquita de zomer voor families en vrienden die buiten samen komen nét een beetje specialer.

Chiquita bananen zijn het perfecte gezonde tussendoortje voor tijdens zomerse activiteiten, en hoewel er geen verkeerde manier is om ze te eten, komt hun superieure smaak en kwaliteit door het grillen nog beter tot hun recht. De rokerige zoetheid die zomers zo lekker is komt dan extra goed naar voren. Daarnaast zitten bananen boordevol vitamines en mineralen zoals kalium, magnesium en vitamine B2, E en C en vormen ze in de zomer een perfecte basis voor een snelle, gezonde maaltijd. Ze bieden je ook nog eens belangrijke ondersteuning voor een gezonde levensstijl en bevatten ook natuurlijke suikers die zorgen voor een constante energieboost. Handig tijdens zomerse activiteiten op het strand, bij het zwembad of thuis tijdens een barbecue.

“Bij Chiquita benadrukken we graag dat ‘s zomerse barbecues nóg leuker worden door zomerse favorieten – zoals marshmallows – en gezonde bananenrecepten. We bieden je nu weer vier nieuwe recepten die je kan combineren met Chiquita bananen. Zo geven we een unieke draai aan de klassiekers”, zegt Tina Varjabedian, Marketing Manager van Chiquita Noord-Amerika. “Aangezien vrienden en families onderling nog steeds 1,5 meter afstand moeten houden, verrassen we ze graag met heerlijke zomerse recepten die hun zomer toch bijzonder maken.”

Chiquita’s barbecue recepten met bananen voor heerlijke, gezonde gerechten

Gekarameliseerde Chiquita bananen voor op de barbecue

Zacht en heerlijk! Gekarameliseerde Chiquita bananen worden gegrild met heerlijke karamelsnoepjes en afgemaakt met een snufje zeezout. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken, maar zal zeker indruk maken tijdens zomerbarbecues!

Chiquita bananen gevuld met chocolade en marshmallows voor op de barbecue

Zeg je zomer, zeg je marshmallows! Met zoete bananen, gesmolten chocolade en plakkerige marshmallows: Chiquita’s draai aan deze zomersnack zal snel favoriet zijn… bij kinderen én volwassenen.

Chiquita bananensplit voor op de barbecue

Wie is er niet gek op bananensplit? Gril Chiquita bananen met ahornsiroop om ze net iets zoeter te maken en maak af met wat fijngehakte amandelen voor een knapperige bite. Serveer met twee bolletjes vanille-ijs om dit tijdloze dessert compleet te maken.

Gegrilde Chiquita bananen met kaneel voor op de barbecue

Dit recept met drie ingrediënten is superlekker! Smeer Chiquita bananen in met kokosolie en kaneel en leg ze op de grill voor een smakelijk veganistisch dessert. Eenvoudiger kan niet!

De bananenrecepten voor op de barbecue zijn een van de vele manieren waarop Chiquita haar fans door deze onzekere tijden probeert te helpen.

Ga voor meer informatie naar https://www.chiquita.nl/recepten/

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link