Gezondheid En Voordelen

De voordelen van een van de gezondste fruitsoorten

Gezondheid En Voordelen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

In de afgelopen eeuw zijn bananen een hoofdingrediënt geworden in elke keuken wereldwijd – en met goede reden! Onze favoriete gele fruit is niet alleen heerlijk, maar ook zeer voedzaam en het behoort bij de beste superfoods ter wereld.

Maar wanneer we er een klaarstomen voor een goed begin van de dag of meenemen als smakelijke traktatie voor onderweg, staan we niet echt stil bij alle voordelen die onze vertrouwde bananen ons geven. Of je ze nu eet als gezonde snack, als onderdeel van je voedzame maaltijd, als snack voor het sporten voor voldoende energie of als snack na het sporten voor een goed herstel, als je bananen eet, ga je voor gezond! Van ondersteuning van ons immuunsysteem en het beschermen van ons hart tot het voorzien in energie en vitamines, hier zijn vijf redenen – behalve pure heerlijkheid, natuurlijk – waardoor bananen de titel van “Misschien wel het meest perfecte voedsel ter wereld” verdienen.

Alle redenen waarom bananen bij de gezondste fruitsoorten ter wereld horen

Ze zitten tjokvol kalium

Bananen zijn een kaliumrijke vrucht. En de voordelen van kalium zijn bijna eindeloos. Dit mineraal helpt de bloeddruk te verlagen, het hart te beschermen en het risico op hartaandoeningen te verminderen. Het ondersteunt ook het zenuwstelsel en verbetert de spierfunctie. Wil je sneller herstellen na een zware training? Inderdaad – kalium helpt je daar bij. Je vraagt je misschien af waar je dit wondermineraal kunt vinden? Een middelgrote banaan bevat maar liefst 400 milligram ervan, of bijna 10 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Zo zie je maar dat bananen echt goed voor je zijn.

En een geweldige bron van vitamines

Van kleins af aan benadrukten onze ouders één ding wanneer ze het hadden over onze gezondheid: vergeet je vitamines niet! Het slikken van pillen kan een bittere … pil zijn, maar er is een eenvoudigere manier om een gezonde dosis van een aantal van de belangrijkste vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door een banaan te eten krijg je meteen 35 procent van je aanbevolen dagelijkse vitamine B-6 binnen, een vitamine die belangrijk is voor de celgroei. Dit verse fruit biedt ook een gezonde dosis mangaan, dat botten en metabolisme ondersteunt, plus een beetje magnesium, vitamine A, ijzer, koper en meer essentiële vitamines en mineralen die ons lichaam nodig hebben.

Why The Banana Is Quite Possibly The World's Most Perfect Food

Ze bieden langdurige energie

Wanneer je vaak sport, pak je elke energieboost die je kunt krijgen. Naast de grote hoeveelheid vitamines die bananen bevatten zijn ze ook een bron van eenvoudige koolhydraten, ideaal voor plotselinge energie-uitbarstingen. Of je nu op zoek bent naar een middagsnack of brandstof nodig hebt voor je training, bananen zijn echt de perfecte snack voor sporters.

En ze bieden een geweldige natuurlijke bescherming

Vitamine C is de all-rounder van de natuur en zorgt ervoor dat je immuunsysteem optimaal functioneert. Met 10 milligram van de krachtige vitamine per banaan, is deze vrucht een ware voorvechter van de natuurlijke afweer van je lichaam.

Chiquita banaan perfecte eten

Ze bieden langdurige energie

Wanneer je vaak sport, pak je elke energieboost die je maar kunt krijgen. Naast de grote hoeveelheid vitamines die bananen bevatten zijn ze ook een bron van eenvoudige koolhydraten, ideaal voor plotselinge energie-uitbarstingen. Of je nu op zoek bent naar een middagsnack of brandstof nodig hebt voor je training, met bananen zit je goed.

Voeg dus wat gele vreugde toe aan je dagelijkse routine, je lichaam zal je dankbaar zijn!
  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link