De lente is in de lucht!
De lente is in de lucht!

De lente is in de lucht!

Gezondheid en levensstijl
21 mrt 2018

De lente is in de lucht en ook al is het nog best fris, het warme weer komt eraan. Het wordt tijd om de droevige winter achter ons te laten en weer wat meer kleur in onze levens te brengen. De dagen worden langer en lichter wat helpt bij het opbreken van de dagelijkse routine van werk en leven.

De bekende jaarlijkse voorjaarsschoonmaak die plaatsvindt, draait niet alleen maar om alle troep weg te gooien die zich sinds de vorige lente heeft opeengehoopt, het draait ook om vernieuwing. Weg met het oude en tijd voor iets nieuws. Dit kan van toepassing zijn op spullen die je hebt gehamsterd, je werkbenadering, je motivatie of wat er ook is in jouw leven dat wel wat vernieuwing kan gebruiken. Profiteer van de overdaad aan zonlicht en een positievere instelling om dit voorjaar dingen anders te doen.

Luid het nieuwe seizoen in met een nieuwe hobby. Of het nu het lezen van een boek in de zon is of het beoefenen van een balsport, het testen van je groene vingers of het verzamelen en ruilen van Chiquita's lentestickers, dit is het moment!

Ondanks het extra aantal uren zonlicht, kan de aanpassing aan het voorjaar een hele uitdaging voor ons lichaam zijn. De klok wordt verzet en dit kan echt invloed hebben op je slaapgewoontes. Afgezien van het feit dat ze zon nog steeds schijnt wanneer je je klaar maakt om naar bed te gaan, zijn de morgens, nou, laten we maar zeggen dat het echt afzien is! Begin je dag goed met een dosis energie en vitaminen waarvan je de hele dag profiteert. Probeer 10 minuten te stretchen om het bloed op gang te krijgen, gevolgd door een a ontbijt banana split. Als je dat niets lijkt, zet dan een mengsel van antioxidanten, vezel en eiwitten in door een a Bananen-en-wortel-smoothie met gember en kaneel te maken. Deze ontbijtrecepten zijn zo lekker dat je er het bed voor uitspringt.

Chiquita bananen zijn bondgenoten voor seizoensveranderingen. Het voorjaar betekent niet alleen het resetten voor je lichamelijke klok, het betekent ook het omgaan met voortdurende temperatuurschommelingen. Voor je het weet ben je geveld door de griep ten gevolge van de seizoenswisseling. Houd je doses vitaminen en voedingsmiddelen op peil door altijd een Chiquita banaan bij je te hebben. Ze zorgen voor een goede spijsvertering en een sterk immuniteitssysteem. Het is de gemakkelijkste en meest draagbare snack, en de leuke gele kleur past perfect bij het voorjaar.

Met het voorjaar is ook het seizoen van de picknicks weer aangebroken! Benader de bloeiende maanden met een hernieuwd enthousiasme voor de buitenlucht en welzijn. Vul je picknickmand met heerlijke, kleurrijke producten en geniet in goed gezelschap van de vitamine D. Deel het vreugdegevoel van de lente met vrienden terwijl je geniet van bananenkoekjes met bosbessen en kokos. Als de picknick een succes is, kun je jouw vrienden ook uitnodigen voor het avondeten met deze  geroosterde taco’s van bakbanaan met gekruide zwarte bonen, en een heerlijke aardbeien-banaantrifle voor toe. Je smaakpapillen en humeur worden in het zonnetje gezet, terwijl er tegelijkertijd aan de verdediging van je lichaam wordt gewerkt.

Profiteer van de voorjaarszon zodat jij bloeit dit seizoen. Laat het goede weer je humeur en je motivatieniveau beïnvloeden. Leg je lenteavonturen vast en deel deze met Chiquita Bananas via de hashtag #wearebananas!