Sticker Momenten & Campagnes

Chiquita steunt de strijd tegen borstkanker

Sticker Momenten & Campagnes

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Voor het derde opeenvolgende jaar doet Chiquita met zijn Pink Sticker-campagne mee aan de mondiale campagne om mensen bewust te maken van het belang van de vroegtijdige detectie van borstkanker.

De iconische blauwe sticker van het merk wordt in borstkankermaand versierd met de ‘pink ribbon’ die het internationale symbool is van deze belangrijke campagne.

Chiquita geeft als onderdeel van deze campagne op zijn website tips over keuzes om een gezonde levensstijl en eetgewoonten te bevorderen, zaken die een grote rol spelen bij het voorkomen van kanker. Chiquita heeft in samenwerking met de voedingsspecialisten van de American Cancer Society (ACS) een keur aan gezonde Pink-recepten met Chiquita-bananen samengesteld. Bananen zijn een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet omdat ze vezels, vitaminen en belangrijke antioxidanten bevatten.

De recepten voldoen aan de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society die een gezonde en evenwichtige voeding adviseert die rijk is aan volkoren granen, eiwitten met een laag vetgehalte en groenten en fruit, en die de consumptie van rood en bewerkt vlees beperkt om zo het risico op kanker te verlagen. Zo is er het recept voor supergezonde Budwig-room met Chiquita bananen, en de heerlijke wokgarnalen met Chiquita-bananen, een gezonde optie die je binnen 15 minuten op tafel zet, en de quinoa-ontbijtkom, een zalig alternatief voor je gebruikelijke ontbijtsroutine.

Belangrijke influencers en ambassadeurs van Chiquita deelden het #PinkOctober-bericht online via Instagram, om deze belangrijke informatie die bijdraagt aan de bewustwording van borstkanker te verspreiden. Zo deelde @all.thats.pretty de unieke voordelen van Chiquita-bananen en onze gepassioneerde inzet, en gaf het bedrijf mensen het advies om de internetpagina met geweldige bananenrecepten te bezoeken en het gezin te trakteren op meer gerechten met bananen.

Ook werden er nog veel meer recepten gedeeld om van te watertanden, zoals een recept voor een fantastische chocolade-koffiecake, die @samanthahadadi bakte en versierde met roze glazuur om haar steun aan #PinkOctober te laten zien, de geweldige smoothie met superfoods van @maureenpowel en de schandalig lekkere roze smoothies in een kom van @oneslicemore, gemaakt met Chiquita-bananen en twee soorten groenten.

De American Cancer Society bedankte Chiquita voor alle inspanningen die het mogelijk maakten borstkankerpatiënten diensten aan te bieden zoals gratis vervoer naar chemotherapie, gratis verblijf in de buurt van behandelcentra en 24/7 ondersteuning via de hulplijn voor kankerpatiënten.

De octobercampagne ter bevordering van de bewustwording over borstkanker moet ervoor zorgen dat vrouwen overal ter wereld beseffen dat ze hun borsten moeten laten controleren om kanker tijdig te ontdekken. Samen boeken we vooruitgang – het sterftecijfer als gevolg van borstkanker in de VS is sinds 1989 met 40% gedaald, wat betekent dat 348.000 levens gespaard zijn gebleven. De American Cancer Society heeft ruim $64,3 miljoen geïnvesteerd in onderzoek naar borstkanker en kon het volgende bieden:
• ruim 477.000 gratis overnachtingen voor kankerpatiënten en zorgverleners
• bijna 480.000 gratis ritten naar behandelcentra
• begeleiding tijdens de behandeling voor 34.000 patiënten via hun patiëntnavigators
• ruim 5.400 één-op-één ondersteuningsdiensten aan borstkankerpatiënten

ACS biedt patiënten, voormalige kankerpatiënten en zorgverleners cruciale hulp – ruim 118 miljoen mensen hebben de website cancer.org bezocht, waar de recentste informatie over vrijwel alle gerelateerde onderwerpen te vinden is. De telefonische hulplijn van ACS heeft meer dan 1,42 miljoen mensen geholpen. Het programma CHANGE van de American Cancer Society heeft al ruim 3,2 miljoen mobiele en educatieve interventies ondernomen. Daarbij hebben ze ongeveer 34.000 patiënten voorzien van een pruik, wat ze een besparing van ongeveer $2,2 miljoen heeft opgeleverd.

We zijn ervan overtuigd dat het van belang is om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat gezonde voeding van groot belang is om kanker te voorkomen. Groenten en fruit, waaronder onze smakelijke bananen, zijn een essentieel onderdeel van de voortdurende inspanningen die ertoe moeten leiden dat dit iets is wat tot het verleden gaat behoren.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig? Ga dan naar www.cancer.org/fightbreastcancer of bel de 24/7 bereikbare hulplijn op +1-800-227-2345. Wij blijven dit belangrijke werk steunen en gaan door met het onder de aandacht brengen van deze aandoening via de Pink Stickers op onze bananen en onze bredere ondersteuning met partners, zowel in oktober als gedurende de rest van het jaar.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link
Powered by Social Snap