Roze Chiquita-stickers
Roze Chiquita-stickers

Niet blozen, wordt roze!

Gezondheid en levensstijl
02 sep 2019

Chiquita brengt kanker onder de aandacht met een nieuwe Pink sticker


In oktober krijgen onze Chiquita bananen blosjes: voor het derde opeenvolgende jaar doet Chiquita mee aan de borstkankermaand om de bewustwording over borstkanker te verhogen. Dit doet Chiquita door de iconische blauwe sticker te versieren met de “pink ribbon” die het internationale symbool is van de campagne waarmee aandacht wordt gevraagd voor borstkanker.

De borstkankermaand is een jaarlijks terugkerende mondiale campagne die door (borst-)kankerfondsen over de hele wereld wordt georganiseerd. Met de Pink sticker heeft Chiquita een unieke kans dit uiterst belangrijke werk wereldwijd te steunen. Het bewustzijn rond de ziekte moet toenemen en er moeten fondsen worden geworven voor onderzoek naar de oorzaken, preventie, diagnose, behandeling en genezing. Het belang (en succes) van deze initiatieven wordt zichtbaar in de dalende sterftecijfers, die mede worden gerealiseerd dankzij tijdige ontdekking van borstkanker - door onderzoek en een groter bewustzijn, én dankzij betere behandelingen.

Een belangrijke reden voor Chiquita om zich in te zetten voor deze zaak is dat onze ambassadeur een vrouw is - Miss Chiquita, de 'first lady of fruit'. Daarnaast behoort de banaan tot de populairste fruitsoorten in de wereld - ze staan bij bijna iedereen op de keukentafel. Dit maakt het fruit tot een ideaal medium om grote groepen mensen te bereiken en het bewustzijn te vergroten.
Gedurende vier weken zullen 200 miljoen Roze stickers over heel de wereld worden verspreid ter ondersteuning van de campagne. Borstkanker is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen en de op één na meest voorkomende vorm in het algemeen. Bovendien is het de op één na belangrijkste doodsoorzaak door kanker bij vrouwen. De Pink sticker is de enige keer dat de Blauwe sticker – meestal geassocieerd met luchtige, grappige momenten die de essentie van het merk vormen – voor een serieuzer onderwerp staat.

Roze Chiquita-stickers
Roze Chiquita-stickers

Dit jaar werkt Chiquita samen met de American Cancer Society in de VS en met Pink Ribbon in Duitsland. Chiquita doneert aan deze liefdadigheidsinstellingen maar helpt daarnaast ook met de ontwikkeling van een programma om een gezonde levensstijl en voedingsgewoontes te bevorderen door een aantal gezonde Roze Recepten met het publiek te delen.

Chiquita startte het initiatief in 2017 als een manier om onze duurzaamheidsdoelstelling om “een goede buur zijn” kracht bij te zetten. Hierbij wordt niet alleen gelet op de belangrijkste teeltgebieden en gemeenschappen in de laagvlaktes van Latijns-Amerika, maar ook op initiatieven in de belangrijkste consumentenmarkten voor Chiquita. Het initiatief in 2017 ging ook gepaard met een donatie aan Pink Ribbon Duitsland en de American Cancer Society.
In 2018 werkte de Pink Sticker campagne samen met Pink Ribbon Duitsland aan een activiteit die was gericht op het bevorderen van zelfonderzoek voor het vroegtijdig ontdekken van borstkanker. In de VS werkte Chiquita samen met de American Cancer Foundation door vijf recepten met Chiquita-bananen te maken met behulp van artsen en voedingsspecialisten. De boodschap luidde: “kanker bestrijden door middel van een gezonde levensstijl en eetgewoonten”.

Roze Chiquita-stickers


In het Verenigd Koninkrijk is Chiquita een samenwerking aangegaan met een vereniging van overlevenden, GIRLvsCANCER, en zijn er speciale T-shirts gemaakt die werden verkocht om voor het goede doel geld in te zamelen. In Italië zorgde een campagne in de open lucht voor een grote impact. In het openbaar vervoer in Milaan werd aan het bewustzijn gewerkt voor vroegtijdige opsporing en werden vrouwen aangespoord hun borsten regelmatig te controleren. Een wereldwijde campagne bevorderde ook de boodschappen van de Roze sticker.

Chiquita zet zich in voor belangrijke familiewaarden: onze eigenaars voelen zich sterk verplicht iets terug te doen voor de maatschappij. Dit jaar steunt Chiquita doormiddel van zowel donaties als een bijdrage aan het creeeren van bewustzijn bij vrouwen over hoe zij deze ziekte kunnen voorkomen.

Chiquita ondersteunt een gezonde levensstijl. Dit is van essentieel belang bij het voorkomen van kanker: een belangrijk onderdeel is een uitgebalanceerd dieet. Chiquita bananen kunnen een belangrijk en natuurlijk onderdeel van een gezond dieet vormen, omdat ze vezels, vitamines en meerdere belangrijke antioxidanten bevatten.

Hieronder vind je een keur aan gezonde Pink Recepten, die tot stand gekomen zijn in samenwerking met de voedingsspecialisten van de American Cancer Society.

Budwig-crème biedt je lichaam alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Ons recept is gemaakt met Chiquita-bananen, vijgen, appels, cranberries en lijnzaad. Dit recept is in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan waarin de nadruk ligt op fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten, en beperkt rood en verwerkt vlees, om het risico op kanker te beperken.
Dit geweldige roerbakgerecht met Chiquita-banaan en garnalen is een gezond recept dat je in slechts 15 minuten op tafel kunt zetten. Bereid met ananas, rode ui, komkommer, gember en limoen. Zeker weten dat je de exotische smaak ervan lekker zult vinden! Dit recept is in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan waarin de nadruk ligt op fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten, en beperkt rood en verwerkt vlees, om het risico op kanker te beperken.
Gezond, zoet en romig: ons recept voor ijsthee (chai latte) met Chiquita-bananen is een recept dat je steeds weer opnieuw zult maken. Dit recept is in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan waarin de nadruk ligt op fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten, en beperkt rood en verwerkt vlees, om het risico op kanker te beperken.
Toast is ongelooflijk ondergewaardeerd en zeer veelzijdig voedsel. Geniet van deze heerlijke lunchtoast op mueslibrood met Chiquita-bananen. Je kunt de toast aankleden met magere cottage cheese en rood fruit voor een gezonde maaltijd. Dit recept is in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan waarin de nadruk ligt op fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten, en beperkt rood en verwerkt vlees, om het risico op kanker te beperken.
Wijk eens af van je ontbijtroutine met dit ontbijtkommetje met quinoa en Chiquita-banaan! Gemaakt met magere Griekse yoghurt, rozijnen, appel, rood fruit en cacaokernen (cocoa nibs), kaneel, kokosnoot en vers fruit. Gezond en veganistisch. Dit recept is in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de American Cancer Society. De ACS beveelt een dieet aan waarin de nadruk ligt op fruit en groenten, volle granen en magere eiwitten, en beperkt rood en verwerkt vlees, om het risico op kanker te beperken.
Maak van je favoriete fruit makkelijk een bevroren granita met gezonde ingrediënten: Chiquita-bananen en komkommer. Granita is een uitstekend lactosevrij alternatief voor ijs en lekker verfrissend in de zomer!
Wil je leren hoe je een veganistische smoothiekom met bananen maakt? Deze smoothiekom is een goede bron van vezels, gezonde vetten en koolhydraten om je dag goed te beginnen.
Hier vind je het Chiquita recept voor bananen-havermout met honing, walnoten en kaneel!
Hier vind je het Chiquita recept voor een Quinoa-ontbijt met banaan, amandelen en notenboter/zaadboter!