Nieuws

Miss Chiquita wint als eerste de PopIcon International Achievement Award

Nieuws

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Chiquita Brands International, de grootste bananenproducent ter wereld, kondigt vol trots aan dat Miss Chiquita, de ‘first lady of fruit’, als eerste de PopIcon International Achievement Award heeft gewonnen tijdens Advertising Week Latin America.

Digitaal destination Pop Icon is speciaal in het leven geroepen om iconische mascottes van bekende merken in het zonnetje te zetten en reikte de prijs op 19 februari uit tijdens een van de Discovery Awards. Dit prestigieuze evenement brengt de innovatie en creativiteit van de beste branded content oplossingen onder de aandacht: de meest populaire merksymbolen waar consumenten zich het nauwst mee verbonden voelen en die de meest indrukwekkende resultaten opleveren in reclamecampagnes.

Miss Chiquita is de perfecte belichaming van de unieke identiteit van de toonaangevende fruitproducent: klanten weten dat de wereldberoemde Blauwe sticker garant staat voor bananen van de beste kwaliteit. Ze werd voor het eerst getekend door cartoonist Dik Browne, de schepper en tekenaar van Hägar the Horrible en de Hi and Lois strips. Daarmee gaf hij een gezicht aan het bekendste bananenmerk ter wereld.

In haar beginjaren, toen ze nog een stripfiguur was, werd Miss Chiquita ingezet om consumenten te informeren over hoe goed bananen voor je zijn en over het rijpingsproces. Dit was in de jaren 40 van de vorige eeuw. In de jaren die volgden, kwam zij tot leven en als een rijzende ster had ze gastoptredens in populaire radioprogramma’s en kreeg daarnaast gastrollen in films en reclamespots. Ze trad zelfs op met het Boston symfonieorkest.

Sinds 1963 prijkt de beeltenis van Miss Chiquita op de iconische Blauwe sticker die garant staat voor de uitstekende kwaliteit van elke Chiquita banaan. Tekenaar Oscar Grillo, de schepper van de Pink Panther, gaf haar het uiterlijk van een vrouw. Hij maakte van Miss Chiquita een echte – en geliefde – personality.

Miss Chiquita is nog altijd het boegbeeld van de beste bananen in de wereld en treed als beroemdheid regelmatig op bij promotionele evenementen. Ze wordt voor alle bananenliefhebbers die dol op haar zijn regelmatig in een ‘nieuw jasje gestoken’ .

De uitreiking van de awards wordt uitgezonden op Discovery LATAM.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link