Veganistisch pandanbrood met Chiquita-bananen

Veganistisch, biologisch pandanbrood met Chiquita-bananen
Veganistisch, biologisch pandanbrood met Chiquita-bananen
Ontbijt
60 min
Normal
Vegan
Lactose free
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Prak de Chiquita-bananen fijn met een vork.
3
Mix de Chiquita-bananen met kokosmelk en kokosolie, ahornstroop, amandelmelk en pandanpasta ongeveer 2 minuten op middelhoge snelheid.
4
Mix in een andere kom de amandelen- en rijstbloem, de boekweitbloem, aardappelmeel, bakpoeder en de kokospalmsuiker.
5
Giet het mengsel in een droge ingrediënten-kom. Gebruik een (houten) lepel en meng tot je een dik, glad beslag hebt.
6
Doe suiker, bloem of bakpapier in het bakblik. Giet daarna het beslag in het bakblik. Bak ongeveer 30 minuten en laat de cake afkoelen.
7
Bak de kokosvlokken ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
8
Bestrijk de bovenkant van het brood met ahornstroop en bestrooi met kokosvlokken.
9
Als je dit lekker vindt, kun je de bovenkant versieren met munt en stukjes banaan.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
2 overrijpe Chiquita bananen
240 mL van kokosmelk
30 mL van amandelmelk
80 mL kokosnootolie
120 mL ahornsiroop
120 g amandelmeel
90 g boekweitmeel
60 g rijstbloem
45 g pandan paste
13 g palmsuiker
40 g aardappelzetmeel
5 g bakpoeder
40 g van kokosvlokken
Extra toppings: Chiquita banana pieces + mint
Voedingswaarden per persoon
362
Calorieën
22,5 g
Vetten
12,7 g
Verzadigde vetten
34,1 g
Koolhydraten
15,1 g
Suikers
2,9 g
Vezel
5 g
Eiwit
0,2 g
Zout
Veganistisch, biologisch pandanbrood met Chiquita-bananen
Voedingswaarden per persoon
362
Calorieën
22,5 g
Vetten
12,7 g
Verzadigde vetten
34,1 g
Koolhydraten
15,1 g
Suikers
2,9 g
Vezel
5 g
Eiwit
0,2 g
Zout

MEER RECEPTEN