'Cheese cake' van Chiquitabanaan Masterbuilder Lucy

Tussendoortje
90 min
Ambitious
Gluten free
Vegetarian
1
Verwijder de zaadjes uit de dadels. Maal de noten en voeg de suiker toe. Voeg daarna de dadels toe en maal alles tot een kneedbare massa.
2
Bedek de vierkante vorm met bakpapier en spreid het noten-dadelmengsel gelijkmatig over de bodem.
3
Verdeel de gelatine in 7 en 5 blaadjes en laat ze in koud water zacht worden. Pureer de aardbeien in een blender of keukenmachine. Meng de aardbeien door 2 kopjes magere kwark, voeg 2 el (of naar smaak) honing toe en laat het mengsel even staan.

Breng de overige 2 kopjes magere kwark op smaak met honing.
4
Laat de 5 blaadjes gelatine in het aanhangende vocht op laag vuur smelten in een pannetje (het mag heet zijn, maar niet koken!). Giet alles bij het witte kwarkmengsel en roer het zo vlug mogelijk door elkaar. Giet alles rechtstreeks op het noten-dadelmengsel en laat het opstijven in de koelkast.
5
Herhaal dit met de 7 blaadjes gelatine en het aardbeien-kwarkmengsel en giet dit op de witte kwark. Laat de taart opstijven (maak de taart één dag van tevoren).
6
Snij de taart in blokjes van 4 tot 5 cm. Pel de banaan en snij hem in plakjes, leg ze als 'nopjes' op de taart.

Je kunt als bodem ook 2 kopjes fijngemalen haverkoekjes mengen met ¼ kopje boter.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
1 package of gelatine (12 leaves)
2 x 2 cups of low-fat cottage cheese
1.5 cups of frozen strawberries or red fruit
4 tbsp honing
1 cup of dates
1/2 cup of walnuts
1/2 cup of almonds
1 tbsp coconut blossom sugar
3 to 4 Chiquita bananen
extra needed: baking paper, square (baking) shape (24 x 24), small round cookie cutter, food processor
Voedingswaarden per persoon
8,1g
19,8g
15,4g
9,6g
0,1g
Voedingswaarden per persoon
8,1g
19,8g
15,4g
9,6g
0,1g

MEER RECEPTEN