Sports

Ontdek onze tussendoortjes voor sporters

Sports

mei 4th 2021 ・ 4 Leestijd in min

Ben jij een sportieveling die op zoek is naar inspiratie voor geweldige snacks die jou helpen bij je gezonde levensstijl? Weet je niet wat te eten voor het hardlopen? Of ben je op zoek naar de beste voeding tegen spierpijn? Zoek dan niet verder! Een Chiquita banaan is wat je nodig hebt. Of je nu houdt van hardlopen of zwemmen of dat je toch liever alles uit jezelf haalt tijdens een sportsessie in de sportschool, het is altijd een goed idee om bananen in je voeding op te nemen.

Chiquita-bananen zijn van de beste kwaliteit en smaken ook nog eens heerlijk

Een gezonde, voedzame snack voor alle sporters. Een banaan is misschien wel het meest veelzijdige tussendoortje dat er is. Ze zijn verpakt in hun eigen robuuste verpakking en je kunt ze altijd makkelijk onderweg opeten.

Maar onze bananen zijn niet alleen heerlijk als gezond en lekker tussendoortje

Ze zijn ook fantastisch voor je gezondheid! De goede natuurlijke suikers in combinatie met een royale portie vezels geven je een langdurige energieboost. Ze zitten ook boordevol essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine B2, die belangrijk zijn voor het behoud van de energievoorziening van je lichaam.

Wat is beter voor je normale cardiotraining: hardlopen of fietsen?

Dat hangt ervan af wat je wilt bereiken. Fietsen heeft een lage impact. Ideaal voor bil- en strekspieren… en je kunt in een korte tijd een groot stuk afleggen. Met hardlopen verbrand je over het algemeen meer calorieën en gebruik je meer spieren, maar het heeft een grotere impact en is moeilijker voor je spieren en gewrichten. Beide sporten hebben geweldige cardiovasculaire voordelen… maar uiteindelijk gaat het erom wat jij leuk vindt om te doen. Hardlopen of fietsen, voor welke sport je ook kiest, een banaan is het ideale tussendoortje voor sporters.  Je kan er zo een meenemen in je sporttas en klaar is Kees! Gaan met die banaan!

Chiquita’s speciale editie Fitness-stickers, die deze maand op onze smakelijke bananen verschijnen, bieden een heleboel fitnesstips voor iedereen. De speciale warming-up stickers zijn een perfecte voorbereiding voor het fietsen of hardlopen.

Voordelen van bananen voor hardlopers

Ontdek onze fitnessrecepten

Op onze website vind je een heleboel recepten. We voegen regelmatig nieuwe fitnessrecepten toe die jouw gezonde voedingspatroon een geweldige Chiquita bananenboost geven. Heb je geen inspiratie voor heerlijke snacks voor voor of na het sporten? Hier vind je receptinspiratie voor een gezonde snack of een gezond en lekker tussendoortje.

Veganistische mindfulness-smoothie met Chiquita-bananen, aardbei en eiwitten

Dit geweldige recept zit boordevol essentiële voedingsstoffen voor lichaam en geest. Een ware traktatie voor je smaakpapillen!

Sumosquat Chiquita bananen-bietenpannenkoekjes

Voor intensieve lichaamsbeweging heb je goede voeding nodig als brandstof voor werkende spieren. Deze geweldige pannenkoekjes zijn goed uitgebalanceerd om je lichaam snel te laten herstellen na de training.

Voordelen van bananen voor hardlopers

No-bake eiwitrepen van Chiquita-bananen met noten

Deze lekkere repen – die je niet hoeft te bakken – zitten boordevol noten en dadels. Een geweldige bron van eiwitten en essentiële voedingsstoffen voor een actieve levensstijl. Je neemt ze makkelijk mee onderweg. Het perfecte tussendoortje!

Snelle eiwitrepen van Chiquita-bananenbrood

Deze repen zijn net zo lekker als Chiquita-bananenbrood en bevatten veel essentiële voedingsstoffen. Een snack die je niet kúnt weerstaan!

Chiquita-bananen eiwitshake na de training

Deze shake geeft je nieuwe energie en versterkt je spieren, terwijl een hele reeks essentiële voedingsstoffen in balans wordt gebracht. Havermout, bananen, pindakaas en cacao maken dit de perfecte luxe smoothie.

Warming-up shake met pindakaas en Chiquita-banaan

Deze fantastische warming-up shake geeft een geweldige energieboost vóór je training. De shake smaakt heerlijk én geeft je een constante energieboost.

Of je nou gaat hardlopen of juist kiest voor de fiets… een Chiquita-banaan is het perfecte tussendoortje tijdens jouw training. Bananen hebben een geweldige smaak en een hele reeks gezondheids- en energievoordelen. Vergeet niet om er een mee te nemen!

Ga voor meer informatie naar https://www.chiquita.nl/recepten/

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link