Nieuws

Ontdek bananenrecepten en vier bananenliefhebbers

Nieuws

augustus 20th 2020 ・ 5 Leestijd in min

Ben jij een enorme bananenliefhebber? En eet jij elke dag wel bananen als gezonde snack, als snack voor of na het sporten,  of ga jij op zoek naar vernieuwende of klassieke recepten om maar zoveel mogelijk bananen te verwerken. Dan is dit echt iets voor jou! Chiquita roept alle bananenliefhebbers op om mee te doen en de Dag van de Bananenliefhebbers te vieren.

Hoe? Van 23 augustus tot 27 augustus moedigt Chiquita haar fans aan om elke dag een klassiek bananenrecept te herontdekken. Van het veganistisch of populair bananenbrood tot smakelijke gezonde smoothies! Je slaat hiermee echt de plank niet mis. Of je nu op zoek bent naar de beste ontbijtrecepten voor kinderen, gezonde snacks voor naar werk, recepten met jouw favoriete gezonde superfoods, of een calorie-arme snack voor tijdens je dieet, met de bananen van Chiquita kan het allemaal.

Chiquita zet ter gelegenheid van de Dag van de Bananenliefhebbers recepten uit vintage kookboeken uit de jaren ’50 en ’70 in de spotlight. Ze laten allemaal de veelzijdigheid en goede smaak van Chiquita bananen zien.

Chiquita viert de Dag van de Bananenliefhebbers met geliefde bananenrecepten

De vintage recepten om de Dag van de Bananenliefhebbers te vieren

Retro-taarten met chocoladeroom en Chiquita banaan

Klassiek theebrood met Chiquita banaan

Dit klassieke bananen-theebrood is geliefd bij Chiquita-fans wereldwijd. Het brood is bedekt met een zachte kruim die perfect past bij de heerlijke bananensmaak. Het is één van de meest gebakken recepten aller tijden.

Vintage vanille milkshake met Chiquita banaan

Makkelijk te maken en nog makkelijker om van te genieten: deze vintage vanille milkshake met Chiquita banaan. Eén van de populairste recepten al meer dan een halve eeuw oud!

Chiquita bananensplit uit de jaren ’50

Deze Chiquita bananensplit uit de jaren ’50 is misschien wel dé klassieker van alle bananendesserts en valt bij elke bananenliefhebber in de smaak. Of het nu gaat om het originele recept of om een vernieuwde versie… hij zal zeker niet teleurstellen!

Naast een kijkje in de receptenboeken die Chiquita door de jaren heen uitbracht, kunnen fans deelnemen aan de festiviteiten van de Dag van de Bananenliefhebbers. Dit kan door hun eigen versie van elk recept op sociale media te delen, inclusief tips, hints, persoonlijke verhalen en de hashtag @chiquitabanana.

Als ’s werelds grootste bananenbedrijf viert Chiquita met trots de almachtige banaan, een vrucht die al meer dan 100 jaar op keukentafels staat. Wat oorspronkelijk als exotisch fruit werd beschouwd, werd al snel een onmisbaar stuk fruit in menig huishouden. Chiquita begon namelijk met het voorlichten van consumenten over de veelzijdige en voedzame banaan die rauw, gedroogd, gekookt en gebakken in verschillende gerechten kon worden gegeten. Chiquita begon consumenten voor te lichten over de voedingswaarde van bananen via zijn beroemde jingle en lanceerde verschillende campagnes die consequent de missie van het bedrijf benadrukken: de leuke kant van gezond leven laten zien.

Smaakvoorkeuren en voedingsbehoeften zijn sinds de banaan voor het eerst werd geïntroduceerd zeker veranderd. Toch blijft het gemeenschappelijke element hetzelfde: de heerlijke Chiquita banaan met zijn superieure smaak, geweldige kwaliteit en positieve gezonde eigenschappen. Chiquita heeft de beleving van bananen – die eerder vooral werden beschouwd als tussendoortje of als topping voor het ontbijt – uitgebreid. Chiquita streeft ernaar om het gebruik ervan continu te innoveren door middel van verschillende consumptiemomenten met gezonde recepten, allemaal met in de hoofdrol het superfood boordevol voedingsstoffen.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link
Powered by Social Snap