Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen
Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen
Iedere Nederlander kent ze, speculaasjes: traditionele dunne, knapperige, donkerbruine koekjes in de vorm van windmolens. Chiquita bananen geven dit dessert een heerlijke smaak
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
2
Ontpit de dadels en meng ze met het amandelmeel, het kaneel, speculaaskruiden, ahornsiroop en 4 eetlepels water. Meng tot een glad mengsel. Als het deeg erg zacht is, kun je het een tijdje in de koelkast laten rusten.
3
Prak de Chiquita banaan en zet opzij.
4
Klop het ei met één eetlepel water los in een kom. Verkruimel de amandelpasta boven een andere kom en voeg de helft van het losgeklopte ei toe. Doe de Chiquita banaan bij dit mengsel en prak dit met een vork totdat het glad is.
5
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol een deel van het deeg met de deegroller in het bakblik. Verdeel het gelijkmatig met een lepel.
6
Leg de amandelpasta op het deeg en druk het goed aan. Leg het andere stuk speculaasdeeg erop.
7
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei.
8
Schuif het bakblik in de oven. Bak ongeveer 20 minuten.
9
Laat het je smaken en deel je speculaasrecept via #ChiquitaBanana
Iedere Nederlander kent ze, speculaasjes: traditionele dunne, knapperige, donkerbruine koekjes in de vorm van windmolens. Chiquita bananen geven dit dessert een heerlijke smaak