Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen

Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen
Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen
Toetje
60 min
Ambitious
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
2
Ontpit de dadels en meng ze met het amandelmeel, het kaneel, speculaaskruiden, ahornsiroop en 4 eetlepels water. Meng tot een glad mengsel. Als het deeg erg zacht is, kun je het een tijdje in de koelkast laten rusten.
3
Prak de Chiquita banaan en zet opzij.
4
Klop het ei met één eetlepel water los in een kom. Verkruimel de amandelpasta boven een andere kom en voeg de helft van het losgeklopte ei toe. Doe de Chiquita banaan bij dit mengsel en prak dit met een vork totdat het glad is.
5
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Rol een deel van het deeg met de deegroller in het bakblik. Verdeel het gelijkmatig met een lepel.
6
Leg de amandelpasta op het deeg en druk het goed aan. Leg het andere stuk speculaasdeeg erop.
7
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei.
8
Schuif het bakblik in de oven. Bak ongeveer 20 minuten.
9
Laat het je smaken en deel je speculaasrecept via #ChiquitaBanana

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
1 Chiquita banaan
1 ei
36 g amandelmeel
10 dadels
7 g kaneel
21 g speculaaskruiden
30 mL ahornsiroop
75 mL water
320 g amandelpasta
Amandelschaafsel om te garneren
Voedingswaarden per persoon
382
Calorieën
24,2 g
Vetten
2,2 g
Verzadigde vetten
28,1 g
Koolhydraten
23,7 g
Suikers
6,5 g
Voedingsvezel
10,7 g
Eiwit
0,1 g
Zout
Met Chiquita banaan en amandelpasta gevuld speculaas met amandelen
Voedingswaarden per persoon
382
Calorieën
24,2 g
Vetten
2,2 g
Verzadigde vetten
28,1 g
Koolhydraten
23,7 g
Suikers
6,5 g
Voedingsvezel
10,7 g
Eiwit
0,1 g
Zout

MEER RECEPTEN