Kaneelbrood met Chiquita-banaan en kokosmelk

Kaneelbrood met Chiquita-banaan en kokosmelk
Kaneelbrood met Chiquita-banaan en kokosmelk
Ontbijt
325 min
Ambitious
1
Verwarm de melk met de boter in een pan totdat het lauw is. Giet het in een grote kom en voeg de gist toe. Laat het 10 minuten staan en voeg de fijngehakte bananen, zout en suiker toe en roer alles door elkaar.
2
Voeg 430 gram bloem toe in stapjes van 60 gram en roer tot een plakkerig deeg. Schep het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed de rest van het deeg tot een zacht, niet plakkerig deeg.
3
Doe de olie in een schone kom en stop het deeg erin. Dek af met een theedoek en laat het 3 uur rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
4
Rol het deeg tot ca. 20 x 30 cm uit. Maak de vulling door zachte boter met de suiker, cacaopoeder, kaneel en kardemom te mengen. Verspreid dit mengsel over het deeg en rol het deeg op tot een dikke rol. Snijd de rol in rolletjes van ongeveer 3 cm dik. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
5
Leg de rolletjes iets uit elkaar op de bakplaat en versier ze met het geklopte ei. Dek ze af met plasticfolie en laat ze ongeveer 20 minuten rijzen. Verwijder het plastic en bak de rolletjes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten zacht en bruin.
6
Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk eruit en klop het met de honing tot een romig mengsel. Serveer dit met de sandwiches.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
1 cup of milk
1/2 'stick' (60 g) unsalted butter
1 bag of yeast (7 grams)
1/3 cup of sugar
1/4 tbsp zout
3 Chiquita bananen
5 cups of flour
2 tbsp oil
4 tbsp boter
1/4 cup of sugar
2 tbsp kaneel
1 tbsp cocoa
1 tsp cardamom
1 ei
2 cans of coconut milk
1 tsp honing
Voedingswaarden per persoon
391
Calorieën
19,2g
Vetten
12,7g
Verzadigde vetten
45,3g
Koolhydraten
14,4g
Suikers
2,6g
Voedingsvezel
7,8g
Eiwit
0,2g
Zout
Kaneelbrood met Chiquita-banaan en kokosmelk
Voedingswaarden per persoon
391
Calorieën
19,2g
Vetten
12,7g
Verzadigde vetten
45,3g
Koolhydraten
14,4g
Suikers
2,6g
Voedingsvezel
7,8g
Eiwit
0,2g
Zout

MEER RECEPTEN