Chiquita-bananenbrood met bosbessen en citroenglazuur

Chiquita-bananenbrood met bosbessen en citroenglazuur
Chiquita-bananenbrood met bosbessen en citroenglazuur
Tussendoortje
85 min
Normal
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Prak de Chiquita-bananen met een vork in een kom
3
Klop de boter 30 seconden los met een mixer. Voeg daarna de suiker toe en meng de ingrediënten tot een glad beslag. Voeg de geprakte Chiquita-bananen, eieren, yoghurt en het vanille-extract toe en meng alles tot een glad mengsel.
4
Doe de bloem, de havermout, natriumcarbonaat (baking soda) en zout in een andere kom. Voeg dit mengsel toe aan de kom met de Chiquita-bananen en klop op lage snelheid tot een vochtig mengsel. Voeg voorzichtig de bosbessen toe aan het beslag, maar bewaar een aantal bosbessen voor garnering.
5
Doe het beslag in het bakblik en garneer met de overige bosbessen.
6
Bak ongeveer 60-65 minuten en laat afkoelen.
7
Meng het citroensap met de poedersuiker om het glazuur te maken. Breng het aan op de afgekoelde cake.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
1 ½ Chiquita bananen
240 g bloem
200 g kokossuiker
240 g of butter, softened
100 g of yoghurt
300 g bosbessen
2 eieren
10 g havermout
5 g bakpoeder
5 mL vanille-extract
3 g zout
Juice of 1 lemon
15 g poedersuiker
Voedingswaarden per persoon
413
Calorieën
21,5 g
Vetten
13 g
Verzadigde vetten
48,2 g
Koolhydraten
8,9 g
Suikers
2,7 g
Vezel
5,6 g
Eiwit
0,8 g
Zout
Chiquita-bananenbrood met bosbessen en citroenglazuur
Voedingswaarden per persoon
413
Calorieën
21,5 g
Vetten
13 g
Verzadigde vetten
48,2 g
Koolhydraten
8,9 g
Suikers
2,7 g
Vezel
5,6 g
Eiwit
0,8 g
Zout

MEER RECEPTEN