Chiquita bakbananen
Chiquita bakbananen

Chiquita bakbananen

Chiquita bakbananen. Ziet eruit als fruit, is te eten als een groente

Chiquita bakbananen zijn grote bananen met een dikke schil. Ze worden meestal gebakken, gegrild of gepoft - zoals je ook aardappelen bereidt.

Een bakbanaan is geen banaan. De bakbanaan is het zetmeelrijke neefje van de banaan. De bakbanaan wordt meestal gegrild, gebakken, gekookt of gepoft en smaakt heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten. Bakbananen zijn het hele jaar door te koop. Als je ze niet kunt vinden in de supermarkt, vraag dan aan een medewerker van de groente- en fruitafdeling of deze banaan in het assortiment kan worden opgenomen.

De smakelijke bakbanaan wordt al sinds jaar en dag gegeten in veel tropische gebieden. Je kunt ze in elk rijpingsstadium in hoofd- of bijgerechten verwerken of eten als tussendoortje of toetje. Probeer nieuwe recepten met bakbananen uit en neem je gezin mee op een minivakantie naar een tropisch paradijs!

Voedingswaarde

Chiquita bakbananen zijn een smakelijke vervanger voor traditionele wortelgewassen als worteltjes en knolrapen.

Groene vruchten, of vruchten die net geel worden, zijn zetmeelrijk als een zoete aardappel en kun je het best bakken. Geweldig om te bakken. Bakbananen kun je - als je ze goed bereidt - in elk rijpingsstadium eten. Je kunt ze op een heleboel verschillende manieren bereiden. In onze recepten staat ook de aanbevolen rijpheid.

Bakbananen

Portie: 1 middelgrote, rauwe bakbanaan (174 g) - Hoeveelheid per portie: 

Calorieën: 22
Totaal vetgehalte: 0,5 g 
Natrium: 5 mg
Kalium: 890 mg
Totaal koolhydraten: 57 g
 Voedingsvezels: 4 g
  Suikers: 10 g
Eiwit: 2 g

Chiquita bakbananen

Bakbananen bereiden

Zwarte bakbananen

Donkerbruine/zwarte Chiquita bakbananen zijn het aller zoetst en smaken heerlijk in toetjes. Als ze deze rijpheid hebben, kun je ze gewoon pellen en uit de hand eten. Wil je je bakbananen in je favoriete recept verwerken en sneller laten rijpen? Doe ze dan in een papieren zak.

Groene bakbananen

Groene vruchten, of vruchten die net geel worden, zijn zetmeelrijk als een zoete aardappel en kun je het best bakken. Geweldig om te bakken.

Gele bakbananen...

     

    Zodra het fruit geel wordt, wordt zetmeel omgezet in suiker. De iets zoetere, zachtgele of geel-zwarte bakbanaan smaakt geweldig in ovenschotels, stoofpotjes en beignets.

    • Bakbananen zijn rijker aan zetmeel en minder zoet
    • Gekookt eten (niet rauw)
    • Groter en met een dikkere schil
    • Het vruchtvlees heeft dezelfde consistentie als een aardappel
    • De schil kan groen, geel of zwart zijn
    • Kan bij elke rijpheid worden bereid
    • Het fruit kan geel of roze zijn
    • Goede bron van vitamine A en C
    • Altijd per stuk verkocht
    Recepten met bakbananen

    Bakbananen pellen

    Bakbananen pellen

    Stap 1 – Snij de beide uiteinden van de banaan

    Stap 2 – Snijd de schil in de lengterichting door

    Stap 3- Trek de schil in zijn geheel van de banaan

    Zodra het fruit geel wordt, wordt zetmeel omgezet in suiker. De iets zoetere, zachtgele of geel-zwarte bakbanaan smaakt geweldig in ovenschotels, stoofpotjes en beignets.

    Recepten met bakbananen