Chiquita bananen
Kwaliteit en smaak

Hoe kwaliteit en een speelse natuur leiden tot duurzaamheid

Als je geel en blauw, de legendarische Chiquita-kleuren, mengt, krijg je de kleur groen. Deze kleur staat symbool voor de rotsvaste manier waarop duurzaamheid is ingebed in ons merk en onderschrijft alles waar de Blauwe Sticker voor staat.

We zijn al 25 jaar toegewijd aan duurzame bedrijfspraktijken en hebben geleerd dat duurzaamheid verankerd moet zijn in alle menselijke activiteiten. We weten dat we op ons best zijn als alle betrokkenen profiteren van een goede samenwerking en dezelfde doelen en opvattingen delen. Het succes van onze werknemers en gemeenschappen vertaalt zich in het succes van onze organisatie - en vice versa. Dat is de mentaliteit die iedereen bij Chiquita omarmt. Deze mentaliteit zit ons in het bloed en is voor elk van ons de maatstaf die wij hanteren bij het uitvoeren van al onze dagelijkse activiteiten.

Ingebedde duurzaamheid betekent dat we huidige en toekomstige generaties helpen bij het creëren van gezonde en bloeiende gemeenschappen, terwijl we ons bedrijf veerkrachtig en winstgevend houden. Wij kunnen de middelen om deze langetermijndoelen na te streven alleen vrijmaken als we zeer efficiënt en productief zijn.

Maar dat is nog niet alles. Chiquita heeft door de jaren heen aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van lonen, milieu-aspecten en bestrijdingsmiddelen. Het verhaal achter de blauwe sticker laat zien dat het merk veel vooruitgang heeft geboekt op het vlak van duurzaamheid. Meer informatie over onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid.

Lees meer