Gezondheid En Voordelen Sports

Het is tijd om… bananen te serveren!

Gezondheid En Voordelen Sports

maart 30th 2020 ・ 10 Leestijd in min

Bananen bevatten essentiële voedingsstoffen die je helpen je sportprestaties te verbeteren.

Zorg jij dat je de tennisbaan in het oog houdt, dan houdt Chiquita de gezondheid van de atleet in het oog. Het Europese tennisseizoen gaat van start met het Italiaanse Open tenniskampioenschap, het Toernooi van Genève en de Roland Garros die allemaal deze maand plaatsvinden. Waarom zien we vaak tennisspelers bananen eten voor, na en soms ook tijdens een wedstrijd?

Laten we eens kijken waarom atleten zo graag een banaan eten voor, tijdens en na een wedstrijd!

Het is bekend dat bananen rijk aan kalium zijn. Dit mineraal geeft de prestaties van een atleet een enorme boost. Kalium is van cruciaal belang voor het samentrekken, de groei en het ontwikkelen van de spieren. Daarbij regelt het ook de vochthuishouding van het lichaam. Kalium helpt om de vochthuishouding in onze lichaamscellen in balans te houden, wat spierkramp kan voorkomen. Kalium wordt echter opgebruikt door spieren en zweet, waardoor het lichaam er een grote hoeveelheid van verliest tijdens zware lichamelijke inspanningen. Bananen zijn echte kaliumbommetjes. Precies wat je nodig hebt tijdens het spelen van een set!!

Het is tijd om... bananen te serveren!

Heb je het gevoel dat je jouw breekpunt hebt bereikt? Neem een Chiquita banaan! Bananen zijn niet alleen heerlijk, ze geven je ook snel een enorme energieboost. Ze hebben een hoog koolhydraat- en suikergehalte: 100% natuurlijk.  De Chiquita banaan is er om je lichaam en geest scherp te houden terwijl je die “smashes” raakt.  Ze geven je een onmiddellijke energieboost zodat je geest alert en je reflexen snel en scherp blijven. Daarnaast bevatten bananen het aminozuur tyrosine. Dopamine is ook een aminozuur. Dit aminozuur houdt je alert en verbetert je concentratievermogen.

Bananen zijn een goede bron van vitamine C, en vitamine C heeft niet alleen een gunstige invloed op het immuunsysteem. Wist je dat het ook essentieel is voor het versterken van spieren, pezen en gewrichten?  Vitamine C bevordert ook het herstel van zacht weefsel. Sla een paar trossen bananen in en wapen je zo tegen die tenniselleboog. Ook speelt vitamine C een rol bij de adrenalinesynthese tijdens lichamelijke activiteiten, waardoor je elke tegenstander aankunt.

De prestaties van een atleet staan of vallen toch met een goede nachtrust? Nou ja, na een spannend toernooi is het niet altijd even makkelijk om je te ontspannen. Ons geheim – eet een banaan! Bananen zijn een bron van magnesium en kalium. Deze mineralen helpen bij het ontspannen van spieren. Ze brengen je hartslag omlaag zodat je klaar bent voor een heerlijke nachtrust en je lichaam zich kan herstellen. Verder bevatten bananen tryptofaan. Dit aminozuur wordt in het lichaam omgezet in serotonine en melatonine. Dit zijn hormonen waar je slaperig van wordt.

Chiquita bananen bieden natuurlijk nog eindeloos veel meer voordelen. Ze zijn licht en klein zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen, ze zijn snel en zonder knoeien weg te happen én ze zijn overal te koop!

Chiquita bananen horen er het hele tennisseizoen bij, dus… go bananas! Hou deze heerlijke gezondheidstips niet geheim. Deel dit artikel en ‘go bananas’ met je vrienden. #serveerbananen #Chiquitabanana #wearebananas

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link