Door onze iconische Blauwe Sticker voor de maand oktober te veranderen in Roze, stuurt Chiquita’s vrouwelijke ambassadeur Miss Chiquita, een krachtige boodschap van educatie en ondersteuning, die tot doel heeft het bewustzijn van preventie en vroegtijdige opsporing te verhogen.

Preventie is de sleutel.

Small change, big difference

De nieuwe Pink Sticker, die is afgestemd op de Pink Ribbon, een internationaal symbool voor borstkankerbewustzijn, zal wereldwijd 200 miljoen van Chiquita’s smakelijke gele bananen sieren. Daarnaast geeft Miss Chiquita het goede voorbeeld door haar iconische pose te veranderen in een pose waarin ze zichzelf onderzoekt. Gedurende de hele maand oktober en daarna moedigt Miss Chiquita vrouwen aan om kleine veranderingen in hun leven aan te brengen, waaronder gezondheidsvoorlichting en bewustwording, om hen te helpen een holistisch gezonde levensstijl te leiden. Deze kleine verandering, gemaakt in samenwerking met verschillende belangrijke NGO’s in verschillende markten, is bedoeld om vrouwen te inspireren een groot verschil te maken door een gezonde levensstijl te volgen en regelmatig een mammografie te laten maken.

Chiquita in actie voor Pink Ribbon

In de wereldwijde missie in de strijd tegen borstkanker speelt iedereen een rol. We zijn er trots op om de krachten te bundelen met belangrijke wereldwijde gezondheidsorganisaties en non-profitorganisaties om de boodschap aan vrouwen over de hele wereld uit te dragen met betrekking tot het belang en de urgentie van hun jaarlijkse borstonderzoeken en vroege opsporing, naast het aannemen van een gezonde levensstijl en eetgewoonten. In de wereldwijde missie in de strijd tegen het sociale probleem borstkanker, speelt iedereen een rol.

Onze samenwerking met de Pink Ribbon biedt ons de mogelijkheid om de preventie en behandeling van borstkanker in de Nederland te bevorderen en tegelijkertijd waardevolle ondersteuning te bieden voor de implementatie van programma's die borstkankerpatiënten ondersteunen wanneer ze dat nodig hebben.

Ook al zijn de overlevingskansen van de ziekte goed, de behandeling van borstkanker kan (heel) ingrijpend zijn. Je lichaam verandert tijdens en na de ziekte.

HERKEN DE SIGNALEN

Het is belangrijk om symptomen van borstkanker op tijd te herkennen. Want hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling. Zelfonderzoek kan daarbij helpen. Je leert zo je borsten goed kennen om veranderingen te voelen en te zien.

Ik vind mezelf nu prachtig, sterk en ontzettend vrouwelijk. Veel meer dan ooit tevoren.
Baukje

Feiten en cijfers

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. De organisatie haalt geld op voor projecten en onderzoeken om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doet Pink Ribbon er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.

Wist je dat…?

– Mannen ook borstkanker kunnen krijgen?
– Borstkanker de meest voorkomende kankersoort is bij vrouwen in Nederland?
– Er in Nederland meer 200.000 mensen zijn die borstkanker hebben of hebben gehad?
– 80% van de borstkankerpatiënten ouder is dan 50 jaar?
– De 5-jaarsoverleving op 89% ligt?
– Er dagelijks 9 mensen overlijden aan de gevolgen van borstkanker? Dat dit neerkomt op 3.000 mensen per jaar?
– Er daarom nog veel onderzoek nodig is naar borstkanker?

Banaan recepten