Sports

Chiquita en Frankie Ruiz blijven thuis actief

Sports

april 29th 2020 ・ 10 Leestijd in min

 

Als je thuiswerkt of voor je gezin zorgt, is er niets beter dan een goede thuistraining: actief blijven is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Chiquita-bananen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van een gezondheidsroutine – ze zitten boordevol belangrijke vitamines en mineralen, evenals oplosbare vezels en natuurlijke suikers, om je energieniveau te verhogen en een goede gezondheid te behouden. Met hun geweldige kwaliteit en smaak zijn ze dan ook de perfecte trainingspartner. Je hebt geen gewichten en dure apparatuur nodig om te trainen – fitnesscoach Frankie Ruiz heeft geweldig advies om je gratis fit en gemotiveerd te houden.

Zorg voor routine: Routine is belangrijk – bijvoorbeeld: word wakker, neem een Chiquita-banaan en wat water en begin met bewegen.

Beweeg voor een bepaalde tijd en richt je niet op de hoeveelheid bewegingen: Gebruik tijd als doel en houdt deze bij in plaats van de keren dat je een oefening herhaalt. Concentreer je op de controle die je hebt over bepaalde bewegingen, niet op hoe vaak je een bepaalde beweging herhaalt.

Aan je lichaam heb je genoeg: Door met enkel je lichaamsgewicht te trainen, ontwikkel je je balans en krijg je een betere houding. De resultaten kunnen vergelijkbaar zijn als wanneer je met gewichten traint. Effectieve oefeningen zijn onder meer crunches, push-ups, planken, squats, lunges, muurzitten, burpees, tricep-dips en beenliften.

Nodig een virtuele trainingspartner uit: Beweeg met vrienden of familie via videochat – er zijn verschillende tools om dit te doen, zoals Zoom, FaceTime, Houseparty, Instagram Live en Messenger. Dagelijks een tijd inplannen om af te spreken kan je gemotiveerd houden.

Betrek het gezin erbij: Beweeg samen met de kinderen en anderen met wie je samenwoont – oefeningen met het lichaamsgewicht zijn leuker als je ze samen doet. Je kunt zelfs vriendschappelijke wedstrijden houden!

Chiquita and Frankie Ruiz

Vergeet de cardio niet: Elke dag wordt 20 tot 30 minuten beweging aanbevolen die je hartslag verhoogt. Bijvoorbeeld vijf minuten goed de pas erin door huis of tuin, gevolgd door vijf minuten joggen of marcheren op de plaats, vervolgens nog een stevige wandeling van vijf minuten en vijf minuten jumping jacks, gevolgd door nog eens vijf minuten rustig wandelen om af te koelen.

Haal 8000 stappen: Zelfs in een kleine ruimte is het mogelijk om je dagelijkse hoeveelheid stappen vol te houden. Stappentellers zijn nuttig – er zitten ongeveer 1250 stappen in een kilometer en 8000 stappen is een gezond doel.

Doe meerdere sessies: Sporten wordt vaak gezien als weer iets wat je van je to do-lijstje moet afstrepen op een dag, maar ook meerdere keren door de dag heen eens even kort bewegen kan net zo effectief zijn. Doe bijvoorbeeld voor het ontbijt een work-out en nog een voor het avondeten.

 

Ga voor de Lunge Matrix: Deze reeks bewegingen met één been bouwt kracht en uithoudingsvermogen op voor hamstrings, heupen en kern. De basisbeweging is de voorwaartse lunge: rechtop staan, met één been naar voren stappen, die knie buigen en je lichaam dichter bij de grond brengen. Houd de rug recht en de buikspieren aangespannen. Zak totdat die knie op één lijn zit met de voorste voet. Herhaal vijf tot tien keer en beweeg als de wijzers van een klok door de uren, van 12 tot 6. Gebruik vervolgens het andere been en herhaal dit van 6 terug tot 12. Dat is de Lunge Matrix!

Doe ook nog wat push-ups: Dit is een beproefde oefening met lichaamsgewicht – zorg ervoor dat je je rug recht en je kin naar beneden houdt om te voorkomen dat er aan je nek- of rugspieren getrokken wordt. Zorg voor afwisseling door de ene hand iets voor de andere te houden of door de voeten op een stoel en de handen op de grond te plaatsen. Streef naar minimaal 50 per dag.

Creëer een hindernisbaan: Bouw een mini-hindernisbaan in je huis –  het is een geweldige manier om de kinderen te motiveren! Verplaats meubels om de baan op te zetten en neem er, als je die hebt, trappen in op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De winnaar van elke uitdaging krijgt natuurlijk een heerlijke, smeuïge Chiquita-banaan. Er is geen betere manier om te trainen dan met behulp van een van onze favoriete fruitsoorten.

Je kunt ook deze geweldige apps proberen om je work-outs bij te houden.

 

Peloton-app https://www.onepeloton.com/app

Nike Run Club-app https://apps.apple.com/us/app/nike-run-club/id387771637

#BLIJFTHUIS

Blijf veilig, blijf positief, blijf thuis

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link
Powered by Social Snap