Ricardo-cavolo
Ricardo-cavolo

De Blauwe Stickers

Legendarisch symbool voor fruit van hoge kwaliteit

Onze blauwe stickers zijn een legendarisch symbool voor fruit en versproducten van hoge kwaliteit. Ons bekende beeldmerk is ons visitekaartje. Wij introduceerden in 1944 Miss Chiquita en werden daarmee de eerste organisatie ter wereld die branding-technieken toepaste op een banaan. In de beginjaren hebben we geëxperimenteerd met papieren bandjes waar onze naam en Miss Chiquita op te zien waren. Deze bandjes zouden dan om de trossen bananen worden gewikkeld. Pas in 1963 kwamen we op het idee om stickers op bananen te plakken. Machines zijn niet in staat dit voorzichtig genoeg te doen en maken het fruit beurs. Daarom worden onze blauwe sticker nog altijd met de hand op het fruit geplakt.

Speciale uitvoeringen

We hebben stickers gebruikt om scholen te overtuigen de banaan een onderdeel te maken van schoolmaaltijden, mijlpalen te vieren, te vermelden dat we een sponsor waren van de Olympische Spelen van 1980 en de 50-ste verjaardag van Miss Chiquita te vieren. Daarnaast zetten we de sticker in om bekendheid te geven aan ons gamma aan campagnes, van Quite Possibly The World's Most Perfect Food tot Just Smile en onze partnerships, zoals de Minions. Enkele ervan zijn echte verzamelobjecten geworden!

We hebben zelfs een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen en kiezen van de Eat a Chiquita 2010 sticker. We maakten een webtool beschikbaar waarmee iedereen via slepen-en-neerzetten een eigen sticker kon ontwerpen. Nog geen vijf maanden later hadden we meer dan 25.000 ontwerpen ontvangen. Dit enthousiasme leidde tot een wedstrijd waarbij 1.355 ontwerpen werden ingezonden. Het was mogelijk  online te stemmen op de ontwerpen. De laatste 18 werden daadwerkelijk op de Chiquita-bananen geplakt.

In 2017 droeg Chiquita roze om aandacht te vragen voor de borstkankermaand. De hele maand lang zijn honderd miljoen Chiquita bananen met een roze sticker naar supermarkten en andere winkels over de hele wereld verstuurd om hiervoor de aandacht van Chiquita liefhebbers overal ter wereld te vragen.

2019 Ricardo Cavolo Stickers
2019 Pink Sticker
2019 Fitness Stickers
2019 Snapchat Stickers
2018 Lego Stickers
2018 Britto Stickers
2017 & 2018 Pink sticker
2018 Scan with Shazam
2018 Summer Alphabet
Spring 2018
HOEDEN STICKERS
Happy Holidays 2017
Spring 2017
Verschrikkelijke Ikke & Minions
Happy Holidays 2016
Just Smile
Play! (Hasbro)
Play!
Miss Chiquita
Ice Age
Rio
Alfabet
Winnaars stickerwedstrijd
Vlaggen
Grappige gezichtjes
Wintersport
Dieren uit het oerwoud
Geïllustreerde smileys
Horton
Happy feet
Donkey Kong
Verschillende Chiquita stickers