Chiquita door Ricardo Cavolo

Chiquita werkt samen met Ricardo Cavolo voor een nieuwe limited editie van de Chiquita sticker.

Ricardo heeft 5 speciale editie Chiquita stickers ontworpen met de Google Tilt Brush, een Virtual reality (VR) app die je in staat stelt (in) 3D kunst te maken.

 

Ricardo heeft 5 speciale editie Chiquita stickers ontworpen met de Google Tilt Brush

Kom meer te weten over Ricardo Cavolo en onze samenwerking voor de Chiquita limited edition stickers.

 

Chiquita door Ricardo Cavolo
Chiquita door Ricardo Cavolo
Chiquita door Ricardo Cavolo

Chiquita brengt kleur en zonneschijn om de grijze winterse dagen op te fleuren en heeft de beroemde spaanse kunstenaar gevraagd om een special editie te ontwerpen van haar iconische blauwe stickers. Deze verschijnen aan het eind van 2019 om de feestdagen te vieren. Het artiestiek universum van illustrator Ricardo Cavolo heeft altijd veel overeenkomst gehad met het merk Chiquita, we delen dezelfde waarden en dezelfde look & feel – intense, flamboyante kleuren, met uitbundig gebruik van geel, levendige beelden, graffiti en pop/tattoo elementen.

 

Zijn kunst is rijk aan symboliek: er zijn altijd 2 mannen en 2 vrouwen opgenomen in de werken, dit staat voor gender gelijkheid, en elk persoon heeft 2 paar ogen als symbool voor zijn filosofie dat “zien” kennis en macht geeft. Dit symbool komt voort uit een ervaring die hij heeft gehad als kind – zijn stiefvader kon niet lezen en schrijven maar zei altijd dat hij dat niet hoefde, want hij zag alles, en dát gaf hem zijn kennis. Het emblematische symbool van de kunstenaar is een hart met vlammen in de kern, die staat voor de kracht in ieder van ons. Ricardo is opgegroeid in de Zigeunergemeenschap en gelooft dat dit hem in staat stelde om te zien dat er 2 vormen van de samenleving zijn - en in zijn ogen wordt de mooiste variant door mensen genegeerd en ontweken.

 

Ricardo gelooft in eerlijk zijn naar jezelf, maar heeft in de recente jaren te kampen gehad met depressie. Deze ervaring heeft hem geholpen te begrijpen hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van wie je bent en je emoties. Deze kennis is in he bijzonder gelinkt aan het hartsymbool, dat symboliseerd dat je alles kan overwinnen, omdat de kracht bij iedereen van binnen zit. Hij voelt dat het zijn missie is om te praten over onderwerpen die de maatschappij liever onbesproken laat, zoals geestelijke gezondheid en emancipatie van vrouwen, en zo gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken.


ER WACHTEN PRACHTIGE PRIJZEN OP JE!

Gedurende December heb je de kans om deze 3 exclusieve items te winnen ontworpen door Ricardo Cavolo. Doe mee om kans te maken op het winnen van 2 coole t-shirts en zijn boek. Om deel te nemen, volg @Chiquitabrands op Instagram en bereid je voor om verrast te worden!