Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen

Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen
Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen
Toetje
80 min
Normal
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180 ºC / gasoven 4 en vet een bakblik van 450 g in en bedek het met bakpapier.

Pureer de Chiquita bananen in een beslagkom en voeg de plantaardige olie, demerarasuiker, vanille, eieren en yoghurt toe. Klop 2 minuten elektrisch tot het een glad mengsel is.

Meng in een aparte kom het volkorenmeel, bakpoeder en zout.
Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen
2
Roer de droge ingrediënten met de hand door het gladde mengsel tot alles een geheel is en giet het dan in het eerder geprepareerde bakblik. Strijk de bovenkant glad met een paletmes, snij de Chiquita mini-bananen verticaal doormidden en leg ze diagonaal over de bovenkant van het beslag.
Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen
3
Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, verwijder en dek af met folie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt. Plaats terug in de oven gedurende 15 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

TIP: Bestrooi de bovenkant met amandelschilfers voor extra knapperigheid.
Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
3 zeer rijpe Chiquita bananen
2/3 cup plantaardige olie
1 1/4 cups demerarasuiker
1 tsp vanille-extract
2 eieren
1/3 cup gewone yoghurt
1 1/2 cups volkorenbloem
2 tsp bakpoeder
pinch zeezoutvlokken
2 Chiquita mini-bananen
Voedingswaarden per persoon
293 kcal
Energie
13.9g
Vetten
1.3g
Verzadigde vetten
38.0g
Koolhydraten
21.4g
Suikers
2.8g
Vezel
4.0g
Eiwit
0.3g
Zout
Yoghurtbrood met Chiquita mini-bananen
Voedingswaarden per persoon
293 kcal
Energie
13.9g
Vetten
1.3g
Verzadigde vetten
38.0g
Koolhydraten
21.4g
Suikers
2.8g
Vezel
4.0g
Eiwit
0.3g
Zout

MEER RECEPTEN