Taart met Chiquita-bananen en karamel

Taart met Chiquita-bananen en karamel
Taart met Chiquita-bananen en karamel
Tussendoortje
60 min
Expert
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
De bodem:
3
Snij de boter in kleine stukjes. Meng de patentbloem en het zout in een grote kom en voeg de boter toe. Meng het beslag met twee vorken of een deegsnijder tot een kruimelig mengsel. Giet ijskoud water over het deeg, met 1 eetlepel tegelijk, en roer het mengsel na elke eetlepel door met een spatel. Vouw het deeg met je handen tot de bloem volledig is opgenomen in het deeg. Maak er een bal van. Verdeel het deeg in tweeën en wikkel beide delen in plasticfolie. Zet het deeg in de koelkast.
4
De vulling:
5
Snij de Chiquita-bananen in stukjes en voeg suiker, patentbloem, sinaasappelschil, gember en kaneel toe. Vet een springvorm in met boter. Leg het deeg voorzichtig in de springvorm en zorg dat er geen vouwen in zitten. Schep de vulling met Chiquita-banaan in de bodem.
6
De karamel:
7
Verwarm een middelgrote pan voor en verhit de kristalsuiker. Blijf constant roeren met een hittebestendige spatel, om te voorkomen dat de suiker verbrandt, tot de suiker veranderd is in een dikke, bruine karamel. Voeg de gezouten boter toe nadat de suiker volledig gesmolten is. Roer de boter door de karamel tot deze volledig gesmolten is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg de slagroom langzaam toe en blijf roeren. Laat het mengsel 1 minuut koken. Als het kookt, komt het mengsel omhoog. Neem de pan van het fornuis en laat het mengsel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
8
De taart:
9
Schep 120 ml karamel over de Chiquita-bananenvulling. Zet de taart in de koelkast. Rol het deeg uit tot een cirkel die even groot is als de springvorm. Snij het deeg met een scherp mes in reepjes. Neem de taart uit de koelkast en maak de taart af met een vlechtwerkje van de deegreepjes. Zie afbeelding. Druk de randen van de reepjes tegen de taartkorst om de taart goed af te dichten. Bestrijk de bovenkant van de taart lichtjes met ei en bestuif met kaneel. Bak de taart 20 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur tot 175 °C en bak nog 30-35 minuten. Controleer de taart veelvuldig. Als de randen te snel te bruin worden, dek de taart dan af met aluminiumfolie of met de bodem van een andere springvorm. Laat de taart afkoelen voordat je hem opeet. Giet de rest van de karamel op de taart.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
Pie crust
300 g bloem
225 g boter
10 g zout
120 mL ice-cold water
Filling
7 Chiquita bananen
100 g table sugar
30 g bloem
5 g kaneel
1 g gemalen gember
6 g orange zest
Caramel
300 g table sugar
90 g salted butter
120 g cold heavy cream
Voedingswaarden per persoon
510
Calorieën
25,9 g
Vetten
16,5 g
Verzadigde vetten
62,5 g
Koolhydraten
38,5 g
Suikers
2,7 g
Vezel
5 g
Eiwit
0,6 g
Zout
Taart met Chiquita-bananen en karamel
Voedingswaarden per persoon
510
Calorieën
25,9 g
Vetten
16,5 g
Verzadigde vetten
62,5 g
Koolhydraten
38,5 g
Suikers
2,7 g
Vezel
5 g
Eiwit
0,6 g
Zout

MEER RECEPTEN