Op zijn kop-cake met Chiquita ananas en kers

Op zijn kop-cake met Chiquita ananas en kers
Op zijn kop-cake met Chiquita ananas en kers
Toetje
90 min
Ambitious
Gluten free
Vegetarian
1
Verwarm je oven voor op 170ºC / gas 3.
Vet een ronde cakevorm van 20 cm in en bedek deze met bakpapier voor later.
Bereid eerst de ananas-laag voor. Plaats de bruine suiker en zout in een middelgrote kom en meng alles samen. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot er een dikke, korrelige pasta ontstaat. Breng het bruine suiker- en botermengsel over naar de voorbereide cakevorm en smeer deze uit in een gelijkmatige laag met de achterkant van een lepel. Plaats een ananas-ring in het midden van de vorm, bovenop het bruine suikermengsel. Plaats zoveel ananas-ringen als mogelijk in een enkele laag rond de middenring zonder dat er overlapping plaatsvindt. Snijd eventueel overgebleven ananas-ringen in vieren en plaats de stukjes in openingen tussen de ringen en langs de randen van de pan. Plaats een maraschino-kers in het midden van elke hele ananas-ring. Bewaar de pan voor later.
2
Maak het cakebeslag. Klop de bloem, xanthaangom, bakpoeder, baksoda, zout en suiker in een grote kom tot alles goed is gemengd. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg de boter en de eieren één voor één toe, roer goed door na elke toevoeging. Roer de amandelmelk erdoor. Het beslag moet dik maar glad zijn.
3
Schraap het beslag in de cakevorm bovenop de ananas-laag en smeer het met een spatel uit tot een gelijkmatige laag, waarbij je ervoor zorgt dat de ananas of kersen op hun plek blijven. Plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak 45 minuten goudbruin tot de cake terugveert wanneer je hem aanraakt. Haal de cake uit de oven en laat hem in de cakevorm afkoelen tot deze koel aanvoelt, minimaal 15 minuten. Verwijder hierna de cakevorm door deze bovenop een dinerbord te plaatsen. Verwijder de cakevorm langzaam zodat de ananas-laag op zijn plek blijft. De cake moet gemakkelijk uit de vorm komen. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem snijdt en serveert.

TIP: Bestrooi met geroosterde amandelschilfers voor extra crunch.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
3-4 maraschino kersen uit een pot
3/4 cup lichte bruine suiker
1/8 tsp fijn zeezout
1 1/4 cups ongezouten boter
4 rings Chiquita ananas
1 1/2 cups zelfrijzende glutenvrije bloem
3/4 tsp xanthaangom
3/4 teaspoon banaan
1 tsp bakpoeder
1/2 tsp baksoda
1/4 tsp koosjer zout
1 cup kristalsuiker
8 tbsp ongezouten boter, kamertemperatuur
2 eieren
7 tbsp amandelmelk
Voedingswaarden per persoon
443 kcal
Calorieën
19.6g
Vetten
11.4g
Verzadigde vetten
66.8g
Koolhydraten
49.1g
Suikers
2.8g
Vezel
4.3g
Eiwit
0.7g
Zout
Op zijn kop-cake met Chiquita ananas en kers
Voedingswaarden per persoon
443 kcal
Calorieën
19.6g
Vetten
11.4g
Verzadigde vetten
66.8g
Koolhydraten
49.1g
Suikers
2.8g
Vezel
4.3g
Eiwit
0.7g
Zout

MEER RECEPTEN