Kipsalade met tomaat, avocadoroos en Chiquita ananas.

Kipsalade met tomaat, avocadoroos en Chiquita ananas.
Kipsalade met tomaat, avocadoroos en Chiquita ananas.
Maaltijd
40 min
Ambitious
Gluten free
Lactose free
1
Verwarm de oven voor op 180ºC / gas 4.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de kipfilets en ananasreepjes erop en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.

Pluk de rozemarijnblaadjes en strooi ze over de kip. Snij de citroen in 2 helften en knijp een deel van het sap over de kip. Plaats de 2 helften vervolgens op de schaal. Breng op smaak met zout en peper en grill 25 minuten.
2
Snijd intussen de tomaten doormidden, plaats ze in een kom, voeg de kappertjes, de resterende eetlepel olijfolie en het snufje zoutvlokken, en meng alles goed door elkaar.

Combineer in een afzonderlijke kom de rucola met de zachte kruiden en meng alles goed zodat de kruiden gelijkmatig over de rucola worden verspreid.

Snijd voor de avocadoroos, de avocado doormidden, verwijder de pit en verwijder de schil. Leg de avocado met de gesneden kant naar beneden op een snijplank en snijd hem vervolgens diagonaal in fijne stukken. Verschuif de avocado vervolgens met je vingers, zodat je een brede lijn hebt in plaats van de vorm van een avocado. Zorg ervoor dat de plakken dicht bij elkaar blijven. Begin aan een uiteinde en duw de avocadoplakken in een spiraal tot je een rozenvorm hebt.
3
Haal de kip wanneer hij gaar is uit de oven, laat hem even rusten en gebruik twee vorken om de kip uit elkaar te halen.
Schep de kruidensalade op dinerborden en serveer. Snij elk ananasstuk doormidden en plaats deze aan de bovenkant van het bord. Plaats met de klok mee, de tomatensalade, avocadoroos en kip ook op het bord. Werk af met geperste gebakken citroen.

TIP: Vervang de kip door gerookte zalm.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
2 grote kipfilets, in blokjes gesneden
2 Chiquita ananasringen
4 tbsp olijfolie
3 takjes rozemarijn
1 citroen
4 grote gekleurde trostomaten
1 tbsp kappertjes
pinch snufje zeezoutvlokken
1 avocado
4 cups rucola
1/2 cup zachte verse kruiden
Voedingswaarden per persoon
653 kcal
Calorieën
42.0g
Vetten
5.8g
Verzadigde vetten
35.5g
Koolhydraten
16.8g
Suikers
10.3g
Vezel
41.8g
Eiwit
0.9g
Zout
Kipsalade met tomaat, avocadoroos en Chiquita ananas.
Voedingswaarden per persoon
653 kcal
Calorieën
42.0g
Vetten
5.8g
Verzadigde vetten
35.5g
Koolhydraten
16.8g
Suikers
10.3g
Vezel
41.8g
Eiwit
0.9g
Zout

MEER RECEPTEN