Chiquita banaanbabka met chocolade

Chiquita banaanbabka met chocolade
Chiquita banaanbabka met chocolade
Toetje
60 min
Vegetarian
1
Combineer in de kom van een standaardmixer (of een grote kom als je het met de hand maakt) het water, 1 tl suiker en de gist. Laat het mengsel 8 tot 10 minuten staan ​​of tot het schuimig is. Voeg de melk, 2 van de eieren en de afgekoelde gesmolten boter toe. Klop de bloem, de resterende suiker en zout samen en strooi dit over het eimengsel.

Mix met behulp van een deeghaakopzetstuk het deeg op lage snelheid gedurende 3 tot 4 minuten. Schraap de zijkanten van de kom af met een spatel en blijf vervolgens 5 tot 7 minuten op medium snelheid mixen tot het deeg glad en elastisch is (het deeg moet kleven maar niet te plakkerig zijn). Als je het met de hand maakt, gebruik je een houten lepel om de ingrediënten te combineren. Leg het daarna op een van bloem voorzien werkoppervlak en kneed 15 minuten, of tot het deeg glad en elastisch is.

Breng over naar een ingevette kom, dek af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek 60-70 minuten rijzen of tot het is verdubbeld in volume.
Chiquita banaanbabka met chocolade
2
Laat de chocolade voor de vulling 10 minuten invriezen. Combineer in de keukenmachine de bevroren chocolade, suiker en kaneel en meng tot grof gemalen. Roer de zachte boter erdoor tot alles goed gemengd is.

Vet twee 9” x 5” broodvormen van 2 liter in en bedek met genoeg bakpapier om het papier aan beide kanten over de zijkanten te laten hangen.
Rol op een licht met bloem bestrooid oppervlak het deeg uit tot een rechthoek van 38 x 28 cm. Gebruik een geknikte spatel of de achterkant van een lepel om de vulling gelijkmatig over het deeg te verdelen en laat rondom een ​​rand vrij van 1 cm. Snij de Chiquita bananen diagonaal in plakjes van 1/2 cm en leg ze over het deeg.

Begin aan een lange zijde en werk voorzichtig om te voorkomen dat het deeg scheurt. Rol het gevulde deeg stevig op in een blok en snijd de helft in de breedte door om twee boomstammetjes te maken.
Chiquita banaanbabka met chocolade
3
Werk met één stammetje per keer, snijd de stammetjes in de lengte doormidden en leg de helften naast elkaar, snij vanaf de zijkant naar boven. Knijp de bovenste uiteinden samen en draai de helften strak om elkaar heen om een ​​decoratieve vlecht te maken (probeer de gesneden kant naar buiten te houden om de deeglagen en vulling bloot te leggen om een ​​aantrekkelijk effect te creëren). Herhaal met het tweede stammetje. Breng het gevlochten deeg over naar de voorbereide broodvormen. Bedek losjes met vershoudfolie en laat 35 tot 40 minuten rijzen of tot het deeg tot aan de bovenkant van de broodvormen komt.

Verwarm de oven voor op 190 ° C / gas 5. Klop het resterende ei met de room en borstel royaal over de broden. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn en je met een thermometer die in de broden wordt gestoken een temperatuur van 90 ° C registreert wanneer deze in het midden van de broden wordt geplaatst. Breng over naar een koelrek en laat de broden 10 minuten in de broodvormen afkoelen. Verwijder de broden uit de vormen en laat ze vervolgens volledig afkoelen in het rek.

Tip: Voeg indien gewenst pecannoten, amandelen, hazelnoten of walnoten toe.
Chiquita banaanbabka met chocolade

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
3 tbsp warm water
3 tbsp kristalsuiker
1 tbsp actieve droge gist
2/3 cup lauwe melk
3 eieren
1/4 cup gesmolten ongezouten boter
3 1/2 cups bloem, plus extra voor bekleden
1/2 tsp fijn zout
1 tbsp dubbelroom
3 Chiquita bananen
1/2 cup donkere chocolade
1 tsp kaneel
1/3 cup ongezouten boter, kamertemperatuur
Voedingswaarden per persoon
304 kcal
Calorieën
17.0g
Vetten
10.1g
Verzadigde vetten
34.4g
Koolhydraten
9.8g
Suikers
2.9g
Voedingsvezel
6.1g
Eiwit
0.3g
Zout
Chiquita banaanbabka met chocolade
Voedingswaarden per persoon
304 kcal
Calorieën
17.0g
Vetten
10.1g
Verzadigde vetten
34.4g
Koolhydraten
9.8g
Suikers
2.9g
Voedingsvezel
6.1g
Eiwit
0.3g
Zout

MEER RECEPTEN