Chiquita banaan-yoghurtbrood

Yoghurtbroodje met Chiquita banaan
Yoghurtbroodje met Chiquita banaan
Toetje
120 min
Normal
Lactose free
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180 ºC / gasoven 4 en vet een bakblik van 450 g in en bedek het met bakpapier.
2
Snijd een van de Chiquita bananen in de lengte door en reserveer een helft voor de bovenkant van de cake. Pureer de rest van de Chiquita bananen in een kom en voeg dan de plantaardige olie, demerarasuiker, vanille, eieren en yoghurt toe. Klop met een elektrische garde gedurende 2 minuten tot het een gladde massa is.

Meng in een aparte kom het volkorenmeel, bakpoeder en zout.

Roer de droge ingrediënten met de hand bij de natte ingrediënten tot ze beginnen te mengen en giet ze dan in de beklede broodvorm. Strijk de bovenkant glad met een paletmes of spatel en plaats de apart gehouden Chiquita banaanhelft in het midden.
3
Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, verwijder en dek af met folie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt. Plaats terug in de oven gedurende 15 minuten, of tot een tandenstoker die in het brood is gestoken er schoon uitkomt.

TIP: Als de Chiquita bananen niet rijp genoeg zijn, plaats ze dan gedurende 15 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 ºC / gasstand 4, of totdat ze zwart worden. Laat afkoelen voordat het in het recept wordt verwerkt.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
for greasing boter
4 zeer rijpe Chiquita bananen
2/3 cup plantaardige olie
1 1/4 cups demerarasuiker
1 tsp vanille-extract
2 eieren
1/3 cup gewone yoghurt
1 1/2 cups volkorenbloem
2 tsp bakpoeder
1 pinch fijn zeezout
Voedingswaarden per persoon
290 kcal
Calorieën
14.3g
Vetten
1.6g
Verzadigde vetten
38.3g
Koolhydraten
21.9g
Suikers
2.8g
Vezel
4.0g
Eiwit
0.2g
Zout
Yoghurtbroodje met Chiquita banaan
Voedingswaarden per persoon
290 kcal
Calorieën
14.3g
Vetten
1.6g
Verzadigde vetten
38.3g
Koolhydraten
21.9g
Suikers
2.8g
Vezel
4.0g
Eiwit
0.2g
Zout

MEER RECEPTEN